Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Marius Budăi a demisionat, după scandalul azilelor de bătrâni. Premierul Ciolacu i-ar fi cerut să o facă

Publicat

Marius Budăi (PSD), ministrul Muncii, a demisionat joi din funcție ca urmare a scandalului azilelor de bătrâni din Ilfov. 

Informația a fost publicată de G4Media, care citează surse politice. El a luat decizia după ce a avut o discuție în acestă dimineață cu premierul Marcel Ciolacu.

Demisia va fi făcută publică în ședința de guvern de joi, programată pentru ora 11.00.

Budăi și Gabriela Firea, ministrul Familiei, sunt considerați în interiorul PSD drept principali responsabili politici pentru scandalul care provoacă mari probleme de imagine pentru partid.

Gestul ar veni pe fondul dosarului deschis de DNA, care vizează modul în care instituțiile din subordinea Ministerului Muncii și-au făcut datoria în scandalul azilelor.

Budăi are în subordine mai multe instituții de verificare și control acuzate că nu au verificat modul în care azilele din Voluntari i-au tratat pe bătrâni.

Coincidență: cum a rupt ministrul contractul cu organizația care semnala problemele din azile

Digi24 a prezentat joi noi detalii din dosarul-mamut legat situația bătrânilor de la azilele groazei.

Deranjat de vizitele inopinate ale reprezentanților Centrului de Resurse Juridice la sediile căminelor de bătrâni, unde constatau condițiile inumane în care erau ținuți bătrânii, Ștefan Godei, șeful Asociației Sfântul Gabriel cel Viteaz și – potrivit procurorilor DIICOT – liderul grupului infracțional, și-a exprimat în mod deschis dorința ca ONG-ul să fie închis.

Când i s-a spus că nu se poate, a vrut ca măcar contractul dintre CRJ și Ministerul Muncii, pe baza căruia ONG-ul avea acces în azilele de bătrâni, să „dispară”. Coincidență sau nu, la nici o lună distanță,

Ministerul Muncii trimitea o adresă cu ștampila ministrului Marius Budăi, prin care înștiința CRJ că a denunțat unilateral contractul dintre minister și ONG.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    joi, 13.07.2023 at 10:40

    Greu şi-a mai dat acordul sistemul pentru înlocuirea ăstuia. Oricum tot un prostuţ vor pune,că ştiu ei ce ştiu.

  2. vaile

    joi, 13.07.2023 at 12:59

    si restul din aparatul de control cand este dat afara ca doar nu ministru nu si-a facut datoria in controlul pe teren

  3. Nelu

    sâmbătă, 15.07.2023 at 05:33

    Dar în spitale cand se vor lua măsuri, să nu mai fie bolnavii umiliți de personalul increzut,plictisit si dezinteresat?Să se implice primarii,și toți ce care au dreptul sa verifice ce se întampla în spitale,proasta organizare,lipsă de medici dar angajări masive pe posturi auxiliare etc.(dacă mergi într-un spital la tot colțul vezi ȘI o grămadă de personal stand la barfe si cafele)Unde sunt managerii și directorii?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate