Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Mediului, asaltat zilnic de mesaje privind tăierile ilegale de pădure din Alba și alte județe

Publicat

Ministrul Mediului, Costel Alexe, spune că în fiecare zi primește foarte multe mesaje de la cetățeni legate de tăieri ilegale din Pădurile României.

Printre reclamanți se află și multe persoane din Alba, a declarat acesta. Chiar duminică, acesta a primit o informație legată de doborârea a zeci de copaci în Munții Apuseni, este adevărat, pe partea administrată de județul Cluj. 

Alexe spune că el informează la rândul său Gărzile Forestiere, deși nu ”este treabă de ministru”. Faptul că oamenii nu mai apelează la autoritățile locale ci direct la ministru, ar putea fi semnul că și-au pierdut complet încrederea în acestea și le consideră în cârdășie, de ani buni, cu cei care taie ilegal pădurile. 

„Nu este zi lăsată de la Dumnezeu în care să nu primesc mesaje, fie că e Cluj, că e Maramureș, fie că e Alba, fie că e Harghita sau Covasna, județele de munte cu suprafețe mari de pădure, prin care cetățenii îmi semnalează și mie astfel de cazuri, pe care ei pleacă de la premisa că sunt tăieri ilegale. Eu, urmând ca apoi, ceea ce în mod normal nu este treaba de ministru, trebuie să informez gărzile forestiere.

Am vorbit cu colegii de la Garda Forestiera și cei din minister să-mi prezinte pentru luni dimineață, exact care este stadiul acolo și dacă a fost o tăiere legală sau ilegală. Cu siguranță, acolo dacă au fost comise ilegalități, vor fi supuși legii”, spune Costel Alexe, ministrul mediului.

Chiar duminică, minisrul a fost informat de jurnaliștii din presa centrală că sute de arbori au fost doborâți la pământ în Munții Apuseni.

Imaginile cu copacii tăiați, filmate acum câteva zile în Valea Drăganului, au fost trimise de către un telespectator Digi24.

Autoritățile din zonă ridică din umeri, spun că nu știu să fie tăieri ilegale acolo, dar Ministrul Mediului afirmă că cetățenii îi semnalează zilnic cazuri de ceea ce spun ei că sunt tăieri ilegale.

Sursă: Digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax