Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Mediului despre licitația pentru gestionare a deşeurilor de la Galda: CJ Alba ar trebui să fie mai pe repede înainte

Publicat

g

Robert Szep, comisar general adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu, a făcut o vizită, miercuri, la depozitul de deșeuri de la Galda pentru a vedea în ce situație se află lucrarea după ultimele alunecări de teren. Potrivit ministrului Mediului, Gratiela Gavrilescu, comisia care se ocupă de atribuirea contractului de delegare prin concesiune a instalațiilor de gestionare a deșeurilor ar trebui să se grăbească și să nu mai piardă  timp pe fiecare dosar în parte. 

„Acest depozit ar fi trebui să fie terminat mult mai devereme decât ne așteptăm noi astăzi în 2018, respectiv în 2015. Au fost îngreunate, am înțeles, din cauza sistemului de achiziție ținând cont că au fost contestații, dar în același timp, la ora actuală, există procedură de achiziție publică, deci comisia de la nivelul Consiliului Județean Alba ar trebui să fie mai pe repede înainte nu să stea două trei-luni să verifice dosarele celor care și-au depus documentele, ci să analizele mai repede pentru că acest depozit trebuie să intre în operare ținând cont că în acest moment se duc deșeurile de aici fie la Oradea, Mureș, Odorhei.

Ministrul Mediului a mai spus că de la 1 ianuaie nu va mai permite ca mașinile care transportă deșeuri dintr-un județ în altul să mai circule pe drumurile României.

„O să vedem care este situația acestui depozit, chiar dacă în interior acesta poate să nu aibă probleme pe mine mă interesează si adiacenta acestei construcții, dacă se iau măsuri de siguranță astfel încât la evenimente meteo, catastrofe, acest depozit să nu înceapă să plece la vale. În cazul în care se constata, eu o să cer oricum CJ-ului să facă apel la specialiști care să le facă un studiu și să demonstreze că nu există posibilitatea de alunecări de teren. Dacă alunecările de teren vor continua trebuie să fie condormă”.

Acesta a continuat prin a spune că nu înțelege cum s-a luat decizia de a se contrui într-un astfel de loc, „unde la un moment dat vine o pantă”.

„Vom controla implementarea acestui proiect, vom vedea care este stadiul din două în două săptămâni pentru că suntem foarte interesați să se dea drumul la acest depozit cum de altfel le-am spus primarilor să fie atenți la programul de colectare selectivă asttfel încât dacă tot duc la groapă să ducă numai partea umedă, să nu mai văd sticle pe acolo pentru că amenzile vor curge” a declarat ministrul Mediului, la Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax