Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ministrul Mediului ia în calcul majorarea taxelor la mașinile second hand: Am avut o discuție lungă cu primarii. Susțin ideea

Publicat

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că ia în calcul să majoreze taxele auto pentru a descuraja înmatricularea mașinilor second hand în România. ”Primarii susțin ideea, au spus clar: taxare!” a dezvăluit ministrul.

Tanczos Barna, susține că primarii vor taxarea suplimentară a maşinilor second hand, întrucât există la nivelul autorităţilor locale o presiune uriaşă la înmatriculări. Primarii i-au spus ministrului că sunt persoane care cu asta se ocupă, un primar primind şi 50 de cereri de înmatriculare de la o singură persoană.

Am avut o discuţie lungă, de două-trei ore, cu Asociaţia Municipiilor, Asociaţia Oraşelor şi Asociaţia Comunelor, unde cei de la masă (primarii – n.r.) au susţinut clar o descurajare a înmatriculării maşinilor second hand în România şi au spus clar: taxare! Există la nivelul autorităţilor locale o presiune uriaşă la înmatriculări.

Era un domn primar la masă şi spunea că vin 40-50 de cereri de înmatriculare de la aceeaşi persoană. Sunt oameni care cu asta se ocupă”, a declarat ministrul Mediului, marţi, la TVR.

Demnitarul a mai spus că majorarea taxelor auto este solicitată de numeroşi primari.

„Există o posibilitate, dar orice majorare de taxe sau orice taxă nouă trebuie pregătită, conform legii, cu 6 luni înainte, să nu fie cu aplicabilitate de pe o zi pe alta.

Dacă se va ajunge la o astfel de decizie şi, din ce am înţeles de la unii reprezentaţii unor autorităţi locale, vor susţine în interesul localităţilor pe care le conduc, în interesul municipiilor”, a explicat Tanczos Barna.

Ministrul Mediului a dezvăluit faptul că majorarea taxelor ar putea fi rediscutată de guvernanţi în anul 2023.

Programul Casa Verde Fotovoltaice administrat de primării și extindere la blocuri

La întâlnirea Asociație Primarilor din România cu ministrul mediului a participat și primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa. Acesta a declarat că o propunere agreată de ministrul mediului a fost extinderea programului Casa Verde Fotovoltaice la blocuri, prin iar beneficiarii să fie Asociațiile de locatari

Potrivit Cluj24.ro și Emil Boc, primarul din Cluj Napoca a anunțat, marți, că programul Casa Verde Fotovoltaice va fi descentralizat, în urma unor discuții purtate cu ministrul Mediului Tanczos Barna.

Boc a cerut ca toate cererile care vin de la Cluj să fie preluate de Primărie și să fie finanțate cu fonduri de la Ministerul Mediului.

”Chiar dacă vor avea mai mult de muncă colegii mei, vom avea satisfacția că facem ceva pentru comunitate”, a spus primarul.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Petru

    miercuri, 19.01.2022 at 13:44

    Sușțin primarii că-și fac bani la buget.Dați salarii cum trebuie și tot românul o să achiziționeze mașină nouă.

  2. Profanii

    miercuri, 19.01.2022 at 14:51

    Sa consulti primarii la asa ceva si profanii au zis da ? Mai profani consultati un medic, ca vin alegerile si iar pupati la dos alegatorii !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax