Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Mediului: Schimbări majore la programul „Rabla”. În acest an ar putea fi incluse și mașinile electrice

Publicat

rabla În acest an am putea avea un program „Rabla Plus”, care va include schimbări majore față de programul de anul trecut. Noul program va include atât mașinile tradiționale cât și mașinile electrice, a transmis ministrul Mediului, Cristiana Pasca-Palmer.

Potrivit ministrului Mediului, programul Rabla va fi finanțat din bugetul administrației Fondului de Mediu, care va intra în discuție la ședința de Guvern de joi. „Spre deosebire de alți ani, îmi doresc ca <Rabla> să fie un fel de <Rabla Plus>. Și o sp avem mai multe lucruri noi pe care am vrut să le introduc anul acesta pe bugetul Fondului de Mediu. Deci niște linii noi de finanțare care au legătură cu viziunea mea la Ministerul Mediului”, a declarat ministrul într-un interviu acordat Hotnews.

Ministrul Cristiana Pașca-Palmer a explicat că România, la fel că celelalte state din UE, trebuie să facă o tranziție către vehiculele electrice sau hibride, acesta urmând să intre în programul Rabla.

Legat de tranziția către economia verde, ministrul a declarat că ”este foarte bine că avem programul <Rabla> pentru că se îmbunătățește parcul auto și teoretic se contribuie la o mai bună calitate a aerului, însă cred că ar fi bine să înceapă și România, la fel că celelalte state din UE, să facă o tranziție și către vehiculele electrice sau hibride pentru că ăsta este trendul și pentru că avem problemă de schimbări climatice. Avem Acordul de la Paris, deci trebuie să facem niște pași, să ne depărtăm un pic de, cum se cheamă, combustibilii convenționali”.

Potrivit ministrului, „Rabla Plus” înseamnă o „Rabla” clasică plus un pachet de finanțare pentru stimularea achiziționării de mașini electrice și de infrastructura electrică.

sursa: realitatea.net, hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax