Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Muncii: 100.000 de pensii speciale au echivalentul cu patru milioane de pensii ale românilor de rând

Publicat

pensionari
pensionari autobuz stp Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu a făcut dezvăluiri despre pensiile speciale, într-o emisiune la un post de televiziune. Ministrul a confirmat datele furnizate de INS conform cărora 100.000 de pensii speciale sunt echivalente cu patru milioane de pensii ale românilor de rând, scrie jurnalul.ro.

Olguța Vasilescu spune că a cerut întreaga baza de date de la instituții pentru a putea vedea ce modificări pot fi făcute. „Este adevărat ca 100 000 de pensii speciale au echivalentul cu patru milioane de pensii ale românilor de rând. Date foarte clare vom putea avea în perioada următoare, dupa ce le strângem de la instituții. Deocamdată aceste informații au fost date de Institutul Național de Statistică”, a spus Olguța Vasilescu, la România TV.

Ministrul Muncii a refuzat însă să spună dacă vor fi luate măsuri în acest sens. Cu toate acestea, Olguța Vasilescu admite că sunt o mulțime de inechități în pensiile românilor. Tocmai de aceea bazele de date cu modul de calcul pentru pensii ar putea furniza răspunsuri privind modificări ulterioare.

„Au fost făcute foarte multe modificări la legea pensiilor în ultimii ani. Sunt unii care au ieșit la pensie într-un an cu o pensie mai mare decât altul care a ieșit cu un an mai târziu. Sigur că noi vrem să avem toată baza de date tocmai pentru a putea corecta sistemul. Altfel, nu putem vorbi despre o lege corectă. Cerem toată baza de date să vedem când s-a ieșit la pensie, cum s-a calculat pensia la vremea respectivă, de ce așa. Nu se poate ca unii care au 15 ani de contribuție la sistemul de pensii, față de altii care nu au cotizat deloc să aibă pensii identice. Acolo este o nedreptate care trebuie corectată. Vrem să știm exact pe ce ne-am așezat și să vedem ce putem face”, a mai spus Olguța Vasilescu.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax