Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ministrul Muncii: 9.500 de beneficiari de pensii speciale cu o medie de 9.600 lei. Instituțiile să vină cu propuneri de calcul

Publicat

În România există 9.500 de beneficiari de pensii de serviciu, care au o pensie medie de 9.600 de lei, existând o diferență uriașă între ce se plătește pe contributivitate și ce vine de la bugetul stat, a anunțat ministrul Muncii, Raluca Turcan, care cere instituțiilor care beneficiază de pensii de serviciu să vină cu propuneri de modificare.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a discutat luni cu reprezentanți ai instituțiilor beneficiare de pensii de serviciu, cu excepția celor beneficiare de pensii ocupaționale din sistemul de apărare și ordine publică, în vederea analizării celor 5 variante propuse de minister pentru reașezarea sistemului de pensii speciale din România.

Schimbările preconizate urmăresc reanalizarea factorilor favorizanți și a ponderii dintre aceștia și criteriul contributivității, în stabilirea pensiilor de serviciu.

„Avem 9.500 de beneficiari de pensii de serviciu cu o pensie medie de 9.600 de lei, existând o diferență uriașă între ce se plătește pe contributivitate și ce vine de la bugetul stat.

Pe de altă parte, sunt aproximativ 90.000 de români care au ajuns la vârsta de pensionare și care nu au acces nici măcar la pensia minimă socială, pentru că nu au stagiul minim de contributivitate, de 15 ani. Eu, ca ministru, trebuie să am în vedere și sustenabilitatea și echitatea”, a spus Raluca Turcan.

Aceasta a solicitat reprezentanților instituțiilor ai căror angajați beneficiază de pensii de serviciu în baza unor legi speciale să reanalizeze cadrul legislativ și propunerile Ministerului Muncii și Protecției Sociale și să vină cu propriile propuneri de optimizare.

Sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 29.03.2021 at 23:51

    Pai daca aceste pensii ai fost date prin niste legi, tot prin legi trebuie desfintate ( se anuleaza) ca contravin contributivitatii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax