Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ministrul Muncii: a scăzut numărul beneficiarilor de ajutor social. Ce se întâmplă cu cei care cer venit minim de incluziune

Publicat

Ministrul ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Marius Budăi, susține că a scăzut numărul beneficiarilor de ajutor social în România.

Acesta a precizat că o persoană care solicită acordarea venitului minim de incluziune, va fi înscrisă automat ca solicitant de servicii sociale și aflată în căutarea unui loc de muncă.

Ziua Internaţională pentru Eradicarea Sărăciei este marcată în fiecare an pe data de 17 octombrie.

„(…) pentru că soluţiile de intervenţie financiară trebuie dublate de o serie întreagă de alte măsuri din domeniile educaţiei, sănătăţii şi locuirii, am decis ca în Legea venitului minim de incluziune să combinăm partea de beneficii acordate cu cea de servicii asigurate.

Astfel, oricine solicită acordarea venitului minim de incluziune, automat va fi înscris şi ca solicitant de servicii sociale, dar şi ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă, iar autorităţile sunt obligate să pregătească planuri de acţiune comunitară pentru sprijinirea acestor categorii de persoane.

Deşi lupta cu sărăcia nu este uşoară şi uneori pare că este în zadar, cifrele ne dau curaj: dacă în anul 2011 aveam 400.000 de beneficiari de ajutor social, astăzi am ajuns la 150.000 (…)”, a scris ministrul, pe Facebook.

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax