Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Muncii anunță că salariul minim ar putea crește din nou. Când va fi aplicată majorarea

Publicat

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut precizări despre planurile de creștere a salariului minim.

Acesta a spus că salariul minim ar putea crește, posibil la începutul anului viitor.

”Din păcate, nu suntem într-o perioadă în care să dăm mesaje extrem de clare, fără a greși și o să mă feresc să fac acest lucru. Anul acesta, la 1 ianuarie a fost un salt mare de 450 lei pentru salariu minim.

Bineînțeles, a înțeles și Guvernul să participe la acest salt și 200 lei nu sunt taxați. Avem discuții cu partenerii sociali și o asemenea decizie nu se ia decât la masa dialogului cu partenerii sociali, cu sindicatele și cu patronatele și, bineînțeles, Guvernul la mijloc, ca un mediator ce trebuie să fim”, a spus Budăi la Antena3.

Variante de majorare

Potrivit ministrului, ” în România spune că mai binele este dușmanul binelui”.

”Trebuie să vedem ce ne dorim, trebuie să ne vedem și să avem discuții clare și uneste cu mediul de afaceri, astfel încât să nu dezechilibrăm ceea ce avem până acum.

(…). În 2022, am instituit acel salariu de 3.000 lei minim și cu fiscalizare redusă și în agricultură și alimentație.  Acum salariul în construcții este 4.000 de lei.

Studiem ambele variante, suntem în continuu dialog cu partenerii sociali și vedem în a doua parte a anului ce putem discuta cu dumnealor.

Mă feresc să dau cifre și o să mă feresc să dau informații care nu sunt clare și nu sunt discutate îndelung și agreate și în coaliția politică, dar și cu partenerii sociali, pentru că nu este corect.

Însă discuțiile sunt pentru a avea o nouă creștere a salariului minim, fie început de an, fie vedem când, dar să avem o predictibilitate și pentru mediul de afaceri, dar și ținând cont de evoluțiile și de putere de cumpărare a celor care lucrează pe salariul minim”, a spus Marius Budăi, pentru sursa citată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax