Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ministrul Muncii anunță noi ajutoare pentru 82 de familii din 7 județe lovite de inundații. Pe listă sunt și două din Alba

Publicat

Ministrul Muncii Raluca Turcan a anunţat că 82 de familii şi persoane singure din şapte judeţe vor primi ajutoare pentru inundaţii în valoare de 259.500 lei.

Printre acestea se află și două familii din Alba afectate de inundații în luna iunie, potrivit unor precizări făcute de Flaviu Cozuc, șeful AJPIS Alba. Acestea sunt din Zlatna și Șona.

„82 de familii şi persoane singure din 7 judeţe vor primi ajutoare pentru inundaţii în valoare de 259.500 lei.

Conform procedurilor stabilite prin hotărârea de Guvern privind acordarea ajutoarelor de urgenţă adoptată luna trecută, am aprobat astăzi lista nominală a beneficiarilor de ajutor de urgenţă întocmită de ANPIS, cu sprijinul comisiilor pentru evaluarea estimativă a pagubelor şi cu avizul autorităţilor locale.

Vor beneficia de ajutoare, conform situaţiei centralizatoare transmise de ANPIS, 2 gospodării din Alba (10 000 lei), 8 din Galaţi (36 000 lei), 37 din Iaşi (152 000) lei, câte una din Maramureş (7.000 lei) şi Mureş (3 500 lei), 27 din Neamţ (35 000 lei) si 6 din Ilfov (16 000 lei)”, a scris Raluca Turcan, joi pe Facebook. .

Ea a remintit că „ajutorul pentru inundaţii se acordă în cuantum diferenţiat, în funcţie de gradul în care locuinţele au fost afectate de fenomenele meteorologice extreme. Suma totală destinată ajutoarelor pentru inundaţiile din acest an, aprobată prin hotărâre de Guvern, este de 5 milioane de lei”.

UPDATE: Într-o postare pe facebook, Flaviu Cozuc, șeful AJPIS Alba clarifică destinația ajutoarelor anunțate de ministrul Muncii:

”Aceste ajutoare sunt pentru două familii, din Zlatna și Șona, aflate în dificultate după inundațiile din luna IUNIE (infime față de cele din luna Iulie).
 
În ceea ce privește inundațiile din luna IULIE ( Ocoliș, Rosia Montană, Sohodol, Câmpeni, Vadu Motilor, Abrud), s-au finalizat PV-urile comisiilor de evaluare, săptămâna aceasta și cel mai probabil, în cursul săptămânii viitoare se vor achita ajutoarele de urgență pentru familiile afectate de inundațiile din luna IULIE.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax