Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Muncii: Avem situații paradoxale, nevăzători cu permis de conducere. Procedura de acordare a beneficiilor sociale ar putea fi schimbată de Guvern

Publicat

Dragos Pislaru Procedura prin care se stabilesc indemnizațiile și prestațiile trebuie schimbată deoarece există situații paradoxale, a declarat marți, ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, în cea de-a doua zi a Forumului Administrației Publice Locale. „Interesul este de a putea avea o imagine asupra plăților. Aș vrea să ridic altă problemă: vreau să înţelegem că procedura prin care stabilim indemnizațiile și prestațiile trebuie schimbată. Avem 5,4 milioane persoane care primesc indemnizații și beneficii. Avem situații paradoxale: persoane nevăzătoare care au permis de conducere”, spune Dragoș Pîslaru.

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru a arătat că Agențiile Județene de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) fac doar un control de documente în ceea ce privește potențialii beneficiari de indemnizații sau prestații sociale și că rolul cel mai important în filtrarea corectă a acestora îl au primăriile.

„În acest moment, AJPIS-urile au o situație paradoxală, în sensul că ele primesc dosarele de la dumneavoastră, de la primării. Dosarele vin și, practic, AJPIS face doar un control de documente, dumneavoastră sunteți cu controlul primar și acesta e lucrul pe care trebuie să îl îmbunătățim și să îl schimbăm, tot programul legat de serviciile sociale integrate, în care să avem asistent social, asistent medical, consilieri școlari în comunități. Începem de la cele marginalizate, pleacă de la ideea să știm cu adevărat vulnerabilitățile oamenilor. După ce că nu avem bani, cei pe care îi avem îi cheltuim prost”, a precizat ministrul Muncii, citat de Mediafax.

El le-a mai spus aleșilor locali prezenți la Forum că administrația centrală și administrația locală sunt în aceeași echipă și dacă vor economisi bani la beneficii, vor exista bani la alte lucruri. „Vor fi eforturi în următoarele șase luni pe partea legată de prestații și plăți, vom încerca să punem ordine, să avem interoperabilitatea bazelor de date pentru a putea face verificările, dar trebuie să lucrăm împreună. Este singura cale”, a mai transmis ministrul Muncii.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Bodea

    marți, 05.07.2016 at 21:02

    Panaramelor!,sunt oameni care au nevoie reala de ajutor din partea statului,dar nu nemernicii care au masini si averi si primesc ajutoare!!!,cum se poate intr-o tara civilizata sa da-i gratuitati la transport in comun cu pensii de peste 2000 lei,iar cei cu salar de 1000 lei isi cumpara abonament?! si alte exemple.Sa va fie rusine!.

  2. vint

    sâmbătă, 09.07.2016 at 14:49

    sa ne amintim de minunatul fost viceprimar din Alba Iulia Ioan Bogatan care avea certificat de handicapat (pe vremea cand era viceprimar) si nu orice fel de certificat ci un certificat de handicap NEVAZATOR cu drept de insotitor, ceea ce nu il impiedica sa isi conduca singur mercedesul prin oras.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax