Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Muncii: Firmele care primesc ajutoare de stat ar trebui obligate să meargă în zonele cu șomaj mare

Publicat

Statul român ar trebui să pună condiții firmelor cărora le acordă ajutoare de stat și să le determine să se dezvolte în zonele unde șomajul este ridicat, a susținut vineri seara ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, la România TV.

„Majoritatea firmelor care au venit din străinătate și au primit ajutoare de stat s-au așezat pe granița de vest a României, unde se conectează foarte repede la rețeaua de autostrăzi din Uniunea Europeană.

Asta nu e vina lor, a fost o politică greșită a statului român, pentru că ar fi trebuit, din moment ce dă jumătate din valoarea eligibilă a unei investiții, să și impună în ce zonă trebuie să meargă firma respectivă și atunci nu am mai fi vorbit de județe cu 0% somaj și nu s-ar mai pune presiune pe piața muncii pentru a deschide granițele pentru lucrători din Asia sau Africa”, a afirmat Vasilescu, potrivit sursei citate.

„În momentul în care va veni orice fel de firmă, indiferent că e din România sau o firmă străină, și vă spune contra sumei de 6 milioane de euro pe care îi plătește statul român că și ajutoare de stat eu mă angajez ca să iau 300, 400, 500 și mii de lucrători, atunci statul român ar trebui să spună – Ok, te așezi aici unde am somajul foarte mare și eu îți dau următoarele facilități”, a mai spus ministrul Muncii.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax