Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Muncii: legea salarizării va ajunge la Parlament în 1 septembrie. Cât va fi salariul pentru un profesor debutant

Publicat

Proiectul Legii salarizării ar urma să fie finalizat până în 15 iulie, iar în 1 septembrie să treacă de Guvern și să fie depus la Parlament.

Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii, Marius Budăi. Acesta spune că, pentru un debutant, se va pleca în grilă de la salariul mediu brut pe economie.

„Până pe data de 15 iulie am termen de la coaliție să finalizez draftul legii salarizării, astfel încât în perioada 15 iulie – 1 septembrie să continuăm discuțiile cu sindicatele, ca la 1 septembrie propunerea administrativă să treacă de Guvern și să fie depusă în Parlament”, a declarat Marius Budăi, ministrul Muncii, potrivit edupedu.ro.

„Principiul de la care plecăm în construirea grilei de salarizare viitoare din viitoarea lege a salarizării unitare este plecarea de la salariul mediu brut aflat în plată și utilizat la construirea bugetului asigurărilor sociale de stat. Pentru debutant așa va fi”, a precizat ministrul.

În 1 iunie, ministrul spunea că negocierile pentru noua grilă de salarizare continuă cu sindicatele din educație și apoi cu celelalte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. X

    miercuri, 07.06.2023 at 18:37

    Domnule ministru,ar trebui să ceri schimbare ca la fotbal.Ești obosit și nu faci față!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax