Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ministrul Muncii: Regândirea legii salarizării va compensa eventuala reducere a unor sporuri, iar angajații nu vor pierde

Publicat

Regândirea legii salarizării și a sistemului de sporuri, urmărește să aducă echitate și performanță în sistem, potrivit ministrului Muncii, Raluca Turcan.

Reașezarea coeficienților de ierarhizare pentru fiecare familie ocupațională de funcții bugetare va compensa eventuala eliminare a unor sporuri, așa încât, în final, „angajatul să nu piardă”, a scris ministrul pe pagina de Facebook.

„Obiectivele sunt: eliminarea discrepanţelor salariale din sistemul bugetar; restabilirea ierarhiilor funcţiilor în cadrul domeniilor de activitate şi între domenii de activitate; reaşezarea coeficienţilor de ierarhizare pentru fiecare familie ocupaţională de funcţii bugetare va compensa eventuala eliminare a unor sporuri, aşa încât în final angajatul să nu piardă şi, în plus, să avem o lege corectă; instituirea unui sistem de stimulare a performanţei”, a scris ministrul Muncii.

În ceea ce priveşte personalul TESA din sănătate, ministrul a arătat că acesta este inclus în prezent în familia ocupaţională administraţie.

„Acest lucru înseamnă că li se aplică reguli diferite în ceea ce priveşte salarizarea – atât ca salariu de bază, cât şi în privinţa sporurilor: 85% în familia ocupaţională sănătate versus aproximativ 15% în cea de administraţie, unde e inclus personalul TESA din sănătate acum”, a mai spus Raluca Turcan.

Foto: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petroviciu Irina

    joi, 10.06.2021 at 04:15

    Situatii similare se intalnesc si in alte domenii. Cercetatorul chimist III intr-un muzeu (salarizat conform Anexei Invatamant), are un coeficient inferior chimistului princial (salarizat conform Anexei Muzee) cu toate ca pozitia este superioara acestuia ca nivel de complexitate si a promovat prin concurs de pe postul de chimist principal pe cel de cercetator III chimist. Dealtfel, in ciuda complexitatii examenului pentru obtinerea unei astfel de functii, cercetatorul III are alocat un coeficient inferior tuturor celorlalte categorii de personal de specialitate: muzeograf IA, restaurator IA etc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax