Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ministrul Muncii: Șomajul tehnic de 75% și indemnizația de 41,5% prelungite până în martie, în perspectiva unor noi restricții

Publicat

Ministrul Muncii, Marius Constantin Budăi, a declarat miercuri că măsurile de sprijin pentru angajații și angajatorii afectați de eventualele restricții generate de pandemie, ar putea fi prelungite până la 31 martie. 

Este vorba despre șomajul tehnic care va fi acoperit în procent de 75% și de indemnizația de 41,5%. Aceste măsuri ar putea fi prelungite până la 31 martie, spune ministrul.

”Cetățenii trebuie să știe că ne dorim să prelungim măsurile de sprijin pentru angajați și angajatori până la 31 martie 2022. Dacă va fi nevoie vom discuta și de o prelungire.

Vorbim de șomajul tehnic de 75% din salariu mediu brut pentru angajații a căror activitate este suspendată, oprită pe perioada stării de alertă. Apoi e vorba de indemnizația de 41,5% din câștigul salarial mediu brut pentru cei cărora li s-a restricționat activitatea.

Ne dorim să nu ne prindă valul cinci nepregătiți din punct de vedere al actelor normative dacă vor fi impuse restricții.

Trebuie să avem o protecție din partea statului pentru cei care vor suferi din cauza restricțiilor dacă acestea vor fi”, a declarat ministrul Muncii, marți, la Antena 3, citat de G4Media.ro.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax