Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Sănătății: 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate vor primi măști de protecție. Cum vor fi distribuite

Publicat

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a transmis joi seara că Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență care prevede distribuirea de măști de protecție pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate. Fiecare persoană va primi câte 50 de măști, aferente unei perioade de două luni. 

„După cum știți, în urma modificării în Parlament a hotărârii de Guvern privind starea de alertă, am adoptat astăzi în ședința de Guvern o ordonanță de urgență privind acordarea de către Ministerul Sănătății, prin Direcțiile de Sănătate Publică autorităților locale necesarul de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate de pe raza unităților administrativ teritoriale.

În acest sens s-au aprobat măști de protecție pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate. Menționez care sunt aceste categorii:

  • persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza legii
  • persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza legii
  • pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei, inclusiv
  • persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestații sociale

Se acordă un număr de 50 de măști de protecție pentru fiecare persoană din categoriile menționate, aferente unei perioade de 2 luni.

Tot prin OUG s-a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății cu 230 milioane de lei pentru achiziția de măști de protecție prevăzute pentru cele 4 categorii. Menționez că acest lucru trebuie să se întâmple foarte repede.

În trei zile de la aprobarea acestei ordonanțe, autoritățile locale trebuie să trimită către direcțiile de sănătate publică lista cu aceste persoane, iar odată achiziționate, în 3 zile direcțiile de sănătate publică trebuie să vireze către autoritățile locale aceste măști.

Trebuie să avem în vedere că masca este un element important în această perioadă, menționând că ele sunt obligatorii în spații închise, în mijloacele de transport în comun și la locurile de muncă”, a transmis ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax