Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Sănătății: a crescut numărul cazurilor COVID în orașele mari. Când ar putea fi introduse din nou restricții

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a atras atenţia, miercuri, asupra faptului că s-au înregistrat peste 4.000 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, iar o treime dintre acestea sunt în Bucureşti, urmat de Cluj şi Timişoara.

„Se respectă, dacă vreţi, ceea ce s-a întâmplat şi în perioadele anterioare. Oraşele cele mai mari, cu activitate intensă, cu interacţiuni multiple, dau cele mai mari cifre în ceea ce priveşte numărul de cazuri noi. Această creştere care se înregistrează în aceste zile o monitorizăm cu atenţie.

Vezi și ALBA: 63 de cazuri COVID raportate în ultimele 24 de ore. Situația infectărilor în localitățile din județ, 23 martie

Ministerul Sănătăţii a păstrat toate instrumentele care ţin de el în ceea ce priveşte diagnosticul, evaluarea, tratamentul acestor pacienţi. Există aceeaşi capacitate operaţională, centrele de evaluare ambulatorii. Încurajăm, de asemenea, testarea ca măsură de control al acestei pandemii în ţara noastră”, a declarat Rafila, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Când ar putea fi reintroduse restricțiile

Autoritățile vor putea lua în dezbatere reintroducerea restricțiilor cauzate de COVID-19 în momentul în care jumătate din paturile de la ATI alocate în acest sens vor fi ocupate, spune Alexandru Rafila: „Nu aș vrea să plecăm cu concluzia de aici că deja s-a stabilit un mecanism”.

„Preocuparea noastră a fost legată de propunerile de ridicare etapizată a restricțiilor, au fost făcute în corelație cu numărul de persoane internate în spital și mai ales cu numărul de persoane internate în secțiile de terapie intensivă. Atât timp cât această infecție nu va afecta sau va avea un impact mic asupra capacității de acordare a asistenței medicale, nu vor fi niciun fel de probleme.

Vom monitoriza acest lucru și probabil că dacă va exista un trend rapid ascendent care să ducă, de exemplu, la aglomerarea secțiilor de terapie intensivă, împreună cu cei care au această expertiză de la nivelul instituțiilor de sănătate publică și, bineînțeles, cu ceilalți reprezentanți ai Guvernului, vom veni ca să putem să discutăm o astfel de problemă, dar nu aș vrea să plecăm cu concluzia de aici că deja s-a stabilit un mecanism prin care restricțiile vor fi reintroduse”, spune Alexandru Rafila, potrivit Mediafax.

El afirmă că „situația de acum este preocupantă, în sensul că s-a schimbat trendul dintr-un trend descendent într-unul crescător”.

„Monitorizăm situația. (…) La ATI aproape 1900 de paturi au fost alocate pentru pacienții infectați Covid și vă spuneam că propunerea sau știți bine că propunerea inițială a fost de ridicare a restricțiilor atunci când se scădea sub 50 %. Au fost ridicate până la urmă când s-a ajuns la o astfel de cifră. Acum avem mult mai puțin – în jur de 25 % dintre paturi sunt ocupate. Este o discuție (despre reintroducerea restricțiilor – n.r.) pe care cu siguranță o vom avea dacă ajungem la jumătate din gradul de ocupare a secțiilor de terapie intensivă, posibilitatea discutării unor restricții în momentul în care jumătate din capacitate devine ocupată prin creștere”, conchide ministrul Sănătății.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Maria

    miercuri, 23.03.2022 at 17:53

    Ar trebui sa-si dea demisia. El a crezut ca au disparut virusii dintr-o data? Purtarea mastilor in spatii inchise si aglomerate trebuia sa ramana in vigoare. Conducere dementa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax