Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: Când va scădea valul cinci de COVID-19 și când se vor relaxa restricțiile

Publicat

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății a declarat că valul cinci de COVID-19, ar putea începe să scadă la jumătatea lunii februarie. De asemenea, acesta a mai declarat că dacă de la jumătatea lunii februarie cazurile de infectări vor scădea, o parte din restricții ar putea fi ridicate în luna martie. 

Declarațiile ministrului au fost date pentru digi24.ro, unde acesta a explicat că până la scăderea cazurilor, există multe focare in spitale.

În opinia sa, vârful acestui val va fi atins în intervalul 10-15 februarie, după care numărul cazurilor va înregistra o descreștere.

Rămâne de văzut cât de rapidă va fi descreșterea”, a adăugat el pentru digi24.ro. 

Cred că până la sfârșitul lunii martie vom scăpa de o parte din măsurile restrictiveȘi lucrul cel mai important e să avem de această dată o abordare predictibilă a perioadei următoare, nu de la o săptămână la alta. Masca ar trebui să fie ultima măsură la care să renunțăm. Măsurile de relaxare vor fi luate gradual”, a spus Rafila.

Aș vrea să va anunț în premieră, în curând venim cu detalii, stabilim un mecanism de consultare permanentă cu industria, astfel încât deciziile să se ia după consultări și în concordanță cu interesele de sănătate publică, dar și cele care țin de funcționarea economiei în România”, a adăugat ministrul.

sursă: digi24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax