Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Sănătății, despre vaccinul anti-Covid: Probabil în prima jumătate a anului viitor va fi disponibil

Publicat

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat miercuri că punerea pe piață a unui vaccin împotriva coronavirusului este posibilă în prima parte a anului viitor și că Comisia Europeană este în contact cu firmele producătoare, astfel încât să asigure stocuri pentru cetățenii statelor UE, inclusiv România. 

„Prima firmă care va avea vaccinul, Comisia Europeană se va îndrepta spre această firmă și vom avea și noi acces la vaccin. Două firme se apropie de final, probabil în prima jumătate a anului viitor va fi disponibil pe piață”, a declarat Nelu Tătaru la Digi24.

El a precizat că Comisia Europeană va încerca să achiziționeze stocuri, iar apoi le va distribui către statele membre, iar România va avea și ea acces.

Ministrul Sănătății anticipează că din a doua jumătate a anului viitor, după ce capacitățile de producție vor crește, vaccinul va fi mai ușor de procurat.

Nelu Tătaru a vorbit și despre înrăutățirea situației în România. Legat de creșterea numărului de cazuri, el spune că nu se pune problema revenirii la starea de urgență, în schimb este în discuție prelungirea stării de alertă.

„În funcție de gravitatea situației, comitetul de urgență poate propune decretarea stării de urgență și poate înainta președintelui Iohannis această propunere. În acest moment nu este cazul. Problema este dacă trebuie prelungită starea de alertă”, a spus ministrul Sănătății.

El anticipează că numărul de cazuri de coronavirus va continua să crească, dar situația va fi sub control, atât timp cât spitalele și secțiile de Terapie Intensivă nu vor fi supraaglomerate. Ministrul a amintit că la secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 237 de pacienți, dintre care jumătate intubați, care se aflăân cel mai mare pericol.

„Vom avea o creștere progresivă a numărului de cazuri. (…) Nu cred că va fi o creștere exagerată. În măsura în care ne încăpățânăm să nu respectăm regulile, distanțare, mască, putem să ajungem și la un număr mai mare de cazuri pe zi. Atât timp cât nu se aglomerează spațiile din Terapie Intensiva, situația e sub control”, a mai spus ministrul.

Nelu Tătaru a atras atenția că rata de trasmitare a virusului a crescut foarte mult.

„De la o transmitere de 0,6 – 0,7, cu 125 de cazuri pe zi, am ajuns la o transmitere de 1,4, cu 500 de cazuri pe zi”, a arătat ministrul Sănătății.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax