Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Sănătății: Fumatul ucide 42.000 de români în fiecare an, echivalentul a 200 de avioane prăbușite

Publicat

tineri

fumat tineriÎn fiecare an, 42 de mii de români mor din cauza fumatului. În plus, 52 la sută dintre copiii cu vârste între 15 şi 17 ani au fumat cel puţin o dată, iar aproape o treime dintre ei fumează constant. Statisticile au fost prezentate de ministrul Sănătăţii în cadrul conferinţei „2035 – Prima generaţie fără tutun a României”. În cadrul evenimentului care a avut loc la Palatul Cotroceni, Vlad Voiculescu a făcut şi un apel către parlamentari să nu modifice legea care interzice fumatul în spaţiile publice, pentru că asta ar însemna un atentat la sănătatea cetăţenilor.

„Anual în România mor 42 de mii de oameni din cauza fumatului, asta înseamnă cam 200 de avioane prăbușite. 5% dintre copii de 11 ani au fumat măcar o dată, 17% din copiii de 13 ani, 37% din copiii de 15 ani și 52 dintre copii de 15-17 ani, la acest ultim segment de vârstă ponderea celor care fumează constant e de 29%”, a transmis ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătăţii a făcut şi un apel la parlamentari să nu modifice legea care reglementează fumatul în spaţiile publice.

„Comisia de Sănătate din Senat a propus amendamente care permit să se fumeze în orice spațiu închis. Asta e un atentat la sănătatea cetățenilor. Am încredere în camera decizională că va corecta această greșeală”, a spus Voiculescu.

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre importanţa prevenţiei în sănătate.

„Punând azi accent pe educația în scopul prevenției care include conștientizarea riscurilor pe care le presupune fumatul, dăm șansa viitoarelor generații să trăiască o viață mai sănătoasă. Avem o responsabilitate față de tinerii și copiii români, îi putem sprijini pe adulții de maine să cunoască importanța prevenției și a unui stil de viață sănătos”, a declarat Klaus Iohannis.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax