Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Sănătăţii: În România există spitale care nu ar fi trebuit acreditate

Publicat

stetoscop medic sanatate

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, susține că în România există spitale care nu ar fi trebuit acreditate de către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS).

„Conform Agenției Naționale de Management al Calității în Sănătate, sunt foarte multe spitale la standarde. Dar îmi pun și eu o intrebare: cum au putut fi acreditate anumite spitale? Pentru că, în această perioadă, de la investirea în funcția de ministru și până acum, am fost în foarte multe spitale din România. Uneori, din politețe, m-am abținut să fac anumite comentarii, am preferat să tac. Și am spus că trebuie luate anumite măsuri în anumite zone”, a declarat Pintea, duminică seara, la B1 TV, unde a fost întrebată câte spitale din România sunt la standarde acceptate în UE.

Potrivit Sorinei Pintea, cine a acreditat aceste spitale „fie nu era profesionist, fie nu era de bună-credință”, notează ziare.com.

„Eu cred că cineva a spus că toate (spitalele – n.red.) ar trebui să fie acreditate. Dar, din punctul meu de vedere, pot să vă spun că nu și-au făcut datoria (Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate – n.red.). Deci, din punctul meu de vedere, există spitale acreditate care nu ar fi trebuit acreditate și cred că dacă nu le-am fi acreditat, atunci cineva s-ar fi sesizat (autoritățile locale, Ministerul Sănătății) și ar fi încercat să rezolve problemele”, a mai afirmat ministrul Sănătății.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax