Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Sănătății: În septembrie vom promova Legea vaccinării. Sistemul de sănătate sau spitalele nu se privatizează

Publicat

vaccin antitetanos Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că nu se pune problema privatizării sistemului sanitar sau a spitalelor, dar nu a exclus parteneriatul public-privat, fără costuri sulimentare pentru pacienți. Voiculescu a mai afirmat că cel mai probabil legea vaccinării ar urma să fie promovată în luna septembrie, adăugând că actul normativ va avea în vedere și stocuri mult mai largi care să asigure mult mai bine nevoia populației.

„Nu va fi niciun fel de privatizare a sistemului de sănătate sau a unor spitale. Dar putem vorbi de parteneriat public- privat. Acesta înseamnă că partenerul privat să construiască spitalul și să se ocupe de administrarea clădirii. Actul medical rămâne în totalitate la stat. Actul medical însemnând tot ceea ce are legătură cu pacienții, asta însemnând că nu va exista nicio plată suplimentară pe care pacienții vor trebui să o facă”, a spus Vlad Voiculescu la Realitatea TV.

Ministrul Sănătății a adăugat că, astfel, oricine poate avea acces la servicii medicale decente și gratuite.

Întrebat de cauzele lipsei din spitale a medicamentelor oncologice, Vlad Voiculescu a spus că medicamentele inovative nu se găsesc deoarece sistemul nu are posibilitatea financiară de a susține asemenea cheltuieli, iar medicamentele ieftine lipsesc din cauza unor întârzieri, neimputabile lui, la plata medicamentelor.

„Pe de altă parte, este adevărat că lipsesc și medicamentele ieftine și asta de ani de zile. Asta are mai mult de-a face cu politica noastră de prețuri pentru medicamente, vorbim despre ordinul 75, ordin a cărui aplicare am amânat-o până la 1 noiembrie. În următoarele săptămâni vom veni cu o nouă metodologie de prețuri”, a precizat Voiculescu.

Ministrul Sănătății a mai anunțat la Realitatea TV că în septembrie va fi promovată în Parlament Legea vaccinării, aflată deocamdată în lucru. Voiculescu s-a referit și la problemele existente în aprovizionarea cu vaccinuri.

„Sunt probleme cu aprovizionarea cu vaccinuri. Pe de o parte, pentru un anumit vaccin este o problemă legată de o companie care este în insolvență, încercăm să ieșim din acest contract, sper ca în următoarele zile sau săptămâni să avem o soluție”, a spus Vlad Voiculescu.

Ministrul a precizat că, în privința vaccinurilor, există probleme legate atât de distribuția în teritoriu, cât și de achiziția la nivel național.

„Se întâmplă ca o companie care are un contract cu Ministerul Sănătății să nu-și onoreze obligațiile, și atunci, dacă Ministerul este îngrădit de acest contract, nu poate să iasă pur și simplu și să cumpere de la o altă companie, dar dincolo de aceste probleme punctuale avem în lucru Legea vaccinării, pe care o să o promovam probabil în septembrie, Legea vaccinării care are în vedere și stocuri mult mai largi, care să asigure mult mai bine nevoia de vaccinuri”, a declarat ministrul Sănătății.

 sursa: hotnews.ro, realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax