Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Sănătăţii: Medicii nu au deschis conflict de muncă cu MS, prin intermediul sindicatelor. Negocieri pe contractul colectiv de muncă

Publicat

medici spital

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu a precizat, vineri, că medicii nu au deschis cu Ministerul Sănătăţii, prin sindicatele pe care le au, niciun conflict colectiv de muncă, existând în legătură cu acest subiect o neconcordanţă între declaraţii, realităţi şi legalitate.

La sfârşitul dezbaterilor privind proiectul de buget pe 2014, Nicolăescu a fost întrebat referitor la greva generală din sănătate, anunţată de Sanitas pentru 28 noiembrie.

Ministrul a răspuns că, în opinia lui, subiectul legat de acest protest este marcat de „o neconcordanţă între declaraţii, realităţi şi legalitate”.

„Din punctul meu de vedere, este o neconcordanţă între declaraţii, realităţi şi legalitate. În urma discuţiilor (cu reprezentanţii angajaţilor din sistem – n.r.), am ajuns la o concluzie: că lucrurile se rezolvă numai la masa dialogului”, a spus Eugen Nicolăescu.

Citeşte şi GREVA din Sănătate | Preşedintele Colegiului Medicilor: Instanţa va decide dacă este ilegală. S-ar putea ca oamenii să-şi ia liber toţi odată. Ce susţine Sanitas

Pe de altă parte, potrivit ministrului Nicolăescu, sâmbătă va avea loc o întâlnire cu Federaţia Sanitas, pentru a începe negocierile privind contractul colectiv de muncă.

„De mâine (sâmbătă – n.r.) vom începe negocierile pe contractul colectiv de muncă la nivel de grup de unităţi. Eu cred că putem să declanşăm aceste negocieri, care, în mare parte, asigură o predictibilitate vizând liniştea şi munca normală în sistem. Datoria mea de ministru este ca sistemul să funcţioneze fără bulversări, sincope, fără lucruri care să creeze probleme pentru pacienţi”, a spus Nicolăescu.

Demnitarul a precizat că, pentru legalizarea contractului, este nevoie de semnăturile a minimum 50 la sută plus unu dintre angajaţii din sistem.

Tot ministrul Sănătăţii declara miercuri, după o întâlnirea cu reprezentanţii Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate, că în acest moment greva generală anunţată pentru 28 noiembrie este ilegală, iar prima măsură ar fi sesizarea instanţei, care să constate acest lucru.

Data anunţată de Federaţia Sanitas pentru declanşarea grevei generale este doar o propunere, care trebuie să fie agreată de toate federaţiile membre ale Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate, a declarat, pentru Mediafax, preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae.

sursa: mediafax

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax