Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Sănătății: Medicii nu sunt pregătiţi suficient. Examenul de rezidenţiat trebuie să fie mai exigent

Publicat

protest-medici

Medicii nu sunt pregătiţi suficient în sistemul de educaţie, anunţă ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. Aceasta a transmis că a sugerat reprezentanţilor universităţilor de medicină ca examenul de rezidenţiat să fie mai serios. Pintea a spus că trebuie să fim „puţin mai exigenţi” în ceea ce priveşte medicina.

„Din păcate, în România nu sunt pregătiţi suficient în sistemul de educaţie (n.r. – medicii). Practic, aparatura a luat-o puţin înaintea pregătirii resursei umane. De anul acesta se reglează lucrurile, dar aceşti specialişti care vor termina vor fi după patru ani de zile”, a spus, joi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

De asemenea, Pintea a mai precizat că a discutat cu reprezentanţii universităţilor pentru a face examenul de rezidenţiat mai „serios”.

„Sunt mai multe locuri scoase la rezidenţiat. Universităţile sunt mulţumite de locurile pe care noi le-am scos în acest an. Pentru locurile rămase neocupate se va organiza a doua sesiune de rezidenţiat. Am avut o discuţie cu conducerile universităţilor publice din România. Concluzia noastră a fost că avem nevoie de rezidenţi buni, de medici buni. Prin urmare, am sugerat ca examenul să fie unul foarte serios, să testeze cu adevărat cunoştinţele studenţilor. Nu că ar fi fost până acum altfel, dar trebuie să fim puţin mai exigenţi în ceea ce priveşte medicina”, a mai adăugat Sorina Pintea.

Ministerul Sănătăţii organizează în data de 18 noiembrie concursul naţional de intrare în rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie.

sursa: realitatea.net, mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax