Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Sănătății: Medicii vor putea primi bonusuri și salarii de la administrațiile locale, potrivit unui proiect de modificare a Legii 95

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, vineri, că administraţiile locale vor putea să acorde bonusuri sau să plătească salarii medicilor, potrivit proiectului de modificare a Legii Sănătăţii, în condiţiile în care această posibilitate nu există în acest moment, din punct de vedere legal.

Vă dau o veste nouă: în proiectul de modificare a Legii 95 a Sănătăţii venim cu o prevedere prin care dăm posibilitatea administraţiilor locale – ceea ce nu au astăzi legal posibilitatea – să dea bonusuri sau chiar să plătească salarii pentru medici”, a spus Nicolăescu.

El a precizat că, astfel, administraţiile locale vor avea posibilitatea de a acorda creşteri salariale prin care să-i atragă pe medici.

„Deci, dacă o administraţie locală este interesată să-şi ţină doi medici care sunt anestezişti, pot să vină să le dea nişte creşteri salariale ca să-i atragă. Deci creăm aceste posibilităţi, aceste facilităţi„, a spus Nicolăescu, subliniind faptul că o secţie de chirurgie nu poate funcţiona, chiar dacă are cei mai buni chirurgi, în absenţa medicilor anestezişti.

sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ANA LUGOJANA

    sâmbătă, 30.11.2013 at 08:21

    Ceausescu nu admitea sa fie director de spital decat medic. Pentru a-l ajuta a creat functia de director adjunct economic.
    Iar azi avem ministrul Sanatatii ….un ECONOMIST !!!???
    Veti zice: bine macar ca-i roman ! Ca a fost si un economist ungur care a inchis pur si simplu spitalele din zonele romanesti ca nu faceau profit !
    Domnilor fosti siactuali ministrii economisti,
    Sanatatea omului nu are pret ! Ea este cea mai de pret pentru om ! Cand ti se imbolnaveste cineva din familie nu vinzi tot ce ai si platesi scump pentru sanatatea lui ?Actul medical nu se judeca in termeni economici ! Nu rentabilitatea lui e importanta. Actul medical si activitatea medicala sunt vitale pentru om . Nu se poate renunta la viata unui om pentru ca nu sunt bani. Trebuie scosi bani si din piatra seaca. Sctul medical trebuie sa fie langa om, la el in sat, in catu, , nu la 100 kmm. Ca moare omul pana ajunge la spitalul Municipal sau Judetean!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax