Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Sănătății nu mai vrea să audă de șpaga la medic, după majorarea salarială de la 1 martie

Publicat

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a afirmat joi seara că după majorările salariale de la 1 martie speră să nu mai audă de bani dați de pacienți personalului medical, creșterea salariilor fiind un pas „important” spre rezolvarea lucrurilor, potrivit Agerpres.

„Eu sper ca odată cu majorarea salarială de la 1 martie aceste lucruri să se schimbe și să nu mai auzim despre aceste lucruri. Nu cred că se vor schimba toate de la bun început, cred că lucrurile vor fi pe parcurs rezolvate. Creșterea salariilor e un pas important pentru că până la urmă hai să spunem că e o reparație față de cei care au lucrat atât de mult timp pe foarte puțini bani. Majorări salariale au fost în ultimii doi ani, trei majorări succesive, dar înainte de asta, o asistentă medicală care lucra la patul bolnavului în Terapie Intensivă avea un salariu de 1.800 de lei net, până acum doi ani. Au fost majorări succesive acum, de la 1 martie vor fi și alte majorări, până la urmă trebuie să și reparăm moral ceva. Pentru că tot timpul avem pretenție de la acești oameni care lucrează în sistemul medical, negândindu-ne că sunt și ei oameni, au copii, au casă, au rate”, a spus Sorina Pintea, la Digi 24.

Ministrul Sănătății a mai afirmat că se așteaptă ca în urma majorărilor salariale și a investițiilor în aparatura medicală sa se întoarcă în țara și o parte din medicii plecați în străinătate în ultimii ani.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax