Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Sănătății: Peste 15.000 de cazuri Covid-19 în ultima săptămână în România. Valul 6 nu va afecta deschiderea școlilor

Publicat

Aproximativ 15.000 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus s-au înregistrat săptămâna trecută, dublu faţă de perioada similară anterioară, a anunţat luni, 11 aprilie, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Săptămâna trecută erau internaţi circa 1.000 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 86 la ATI. Dintre aceştia 68 nu erau vaccinaţi anti-COVID.

„Număr paturi ATI – 1.847, ocupate 86. Nu avem niciun copil internat în secţiile de terapie intensivă. Din paturile alocate copiilor la nivel naţional sunt ocupate 225. Practic, în ultimele trei săptămâni, am avut o dublare săptămânală a numărului de cazuri”, a transmis, Alexandru Rafila, potrivit Agerpres.

Numărul noilor cazuri de Covid-19 va continua să crească până la jumătatea lunii august, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. El a precizat că în ultima perioadă România a avut o dublare săptămânală a numărului de cazuri.

„În ultimele trei săptămâni am avut o dublare săptămânală a numărului de cazuri, de la aproape 4000, 7.700 săptămâna trecută, iar acum 14.943”, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în cadrul unei conferințe de presă la Ministerul Sănătății.

El apreciază că este „un trend așteptat”.

„Conform previziunilor Institutului Național de Sănătate Publică , opinia noastră e că această creștere va mai dura circa patru-cinci săptămâni până la jumătatea lunii august, după care probabil numărul de cazuri se va stabiliza și o să vedem când începe să se reducă”, conchide Rafila.

Aproape 15.000 de cazuri noi COVID s-au înregistrat în ultima săptămână, în România, anunță ministrul Sănătății. Aproape 20% dintre acestea sunt reinfectări.

De marți, 12 iulie se va reveni la raportările zilnice privind cazurile Covid-19, a mai spus ministrul Sănătații.

Valul 6 Covid-19 din august nu va afecta deschiderea școlilor

Școlile pot fi redeschise în condiții de siguranță în septembrie, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Autoritățile nu pot impune masca de protecție, dar o recomandă.

Întrebat, luni, dacă elevii ar putea începe școala în online, Rafila a răspuns că nu face speculații, dar nu crede că la data începerii școlii sistemul de sănătate va fi în pericol în ceea ce privește capacitatea de spitalizare și tratament.

„Nu cred că o să fie o problemă ca școlile să fie redeschise în condiții de siguranță. Știm ce este de făcut încât să limitezi închiderea școlilor și cu atât mai puțin să nu punem sub semnul întrebări începutul anului școlar”, a declarat ministrul.

Întrebat, de asemenea, despre masca de protecție la școală, Rafila a spus: „nu avem în momentul de față niciun fel de instrument care să facă posibilă utilizarea măștii. Noi am recomandat-o, este important ca lumea să conștientizeze necesitatea utilizării măștii atunci când există multe persoane”.

Rafila a vorbit și despre faptul că inclusiv aerisirea încăperilor reprezintă o soluție.

Deschiderea noului an de învățământ 2022/ 2023 are loc pe 5 septembrie.

sursa: Agerpres, Facebook Ministerul Sănătății

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax