Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Sănătății: Planul intergrat național comprehensiv de control al cancerului va fi lansat miercuri

Publicat

lamele-testare-cancer-col-uterin1Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, a trasmis că săptămâna viitoare va fi lansat planul integrat național comprehensiv de control al cancerului, în prezența premierului Dacian Cioloș și a reprezentanților Direcției de Sănătate a Comisiei Europene.

Patriciu Achimaș Cadariu a precizat, sâmbătă, în cadrul conferinței „Medici pentru tine”, organizată de Organizația Studenților Mediciniști (OSM) de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Cluj Napoca, că în ceea ce privește screeningul cancerului de sân, va fi deschis un program pilot în cele trei centre oncologice din Cluj, Iași și București, finanțat prin fonduri europene.

De asemenea, Patriciu Achimaș Cadariu a transmis, legat de cancerul colorectal, faptul că va fi organizat un screening sub forma unui program pilot, având în vedere că, în acest moment, în țara noastră nu există screening pentru cancer colorectal.

Potrivit ministrului, miercuri, în prezența premierului Dacian Cioloș și a reprezentanților Direcției de Sănătate a Comisiei Europene, va fi lansat planul integrat național comprehensiv de control al cancerului.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax