Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Sănătății: Problema imunoglobulinelor „s-a rezolvat parțial”. 10.000 de doze vor ajunge în țară

Publicat

Vaccin, gripa

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, luni, într-o conferință de presă la sediul ministerului, că problema imunoglobulinelor „s-a rezolvat parțial”, urmând că în maximum două săptămâni să intre în țară 10.000 de doze de imunoglobulină din Austria.

Sorina Pintea a precizat că Austia, Italia și Statele Unite ale Americii s-au oferit să ofere ajutor României după ce România a activat, în urmă cu o săptămână, mecanismul de protecție civilă în cazul imunoglobulinei, din cauza că medicamentul lipsește de pe piață de mai bine de jumătate de an.

Sorina Pintea a adăugat că, după cele 10.000 de doze din Austria (echivalentul a 50 de kilograme), urmează să mai ajungă în România încă 100 de kilograme de imunoglobulină, din Italia și Statele Unite.

„Ceea ce am cerut și urmează să primim ajunge pentru următoarele 2-3 luni”, a precizat Sorina Pintea.

Întrebată de jurnaliști și ce se va întâmpla dacă în următoarele două săptămâni apare vreo urgență, până ca primele 10.000 de doze să intre în țară, Sorina Pintea a răspuns că „îmi este greu să vă răspund la această întrebare”.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax