Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Sănătății: Reorganizarea caselor de asigurări de sănătate ar putea începe după 15 aprilie

Publicat

Reorganizarea caselor de asigurări de sănătate ar putea începe din a doua jumătate a lunii aprilie, după ce se vor încheia contractările pentru serviciile medicale, a anunţat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

„Aşteptăm să fie finalizate contractările. Probabil, din 15 aprilie, vom începe reorganizarea caselor de asigurări de sănătate”, a declarat Nicolăescu, în deschiderea Conferinţei Naţionale de Medicina Familiei 2013.

Ministrul Sănătăţii a explicat că, în perioada 1-15 aprilie, au loc contractările caselor de asigurări de sănătate cu furnizorii de servicii.

Cu acelaşi prilej, Nicolăescu a anunţat că programele naţionale de sănătate, derulate de Ministerul Sănătăţii şi de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), au fost aprobate, miercuri, de Executiv, prin hotărâre de guvern.

Ministrul Sănătăţii a anunţat, la începutul lunii martie că intenţionează reorganizarea caselor de asigurări de sănătate şi a direcţiilor de sănătate publică judeţene, prin această măsură fiind diminuată birocraţia din sistem, iar posturile, reduse cu „5-7-8%”.

Ulterior, în 15 martie, Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre de guvern potrivit căruia direcţiile de sănătate publică judeţene se reorganizează în opt autorităţi regionale, având în subordine 34 de oficii judeţene de sănătate publică, iar serviciile judeţene de ambulanţă, în opt servicii regionale, cu 33 de staţii regionale.

sursa:Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax