Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Sănătăţii: Se desfiinţează direcţiile de sănătate publică şi casele de asigurări de sănătate. Vezi situaţia din Alba

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat intenţia de desfiinţare a direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a caselor de asigurări de sănătate publică judeţene, în următoarele zile. Acesta va pune în dezbatere publică un proiect privind acest subiect.

Potrivit ministrului, aceste măsuri vor aduce economii la buget, fiind preconizate şi alte schimbări majore în sistemul de sănătate, în acest an. Nicolăescu susţine că direcţiile de sănătate publice judeţene consumă 10% din fondul de administrare al Ministerului Sănătăţii, iar economiile prin desfiinţarea acestora vor ajunge la programele naţionale de sănătate.

Nicolăescu a făcut aceste precizări la Forumul Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi, organizat de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România şi Colegiul Medicilor din România. (sursa: gândul.info)

Reamintim că iniţiativa desfiinţării acestor structuri teritoriale a fost pusă în discuţie încă de acum doi ani, în contextul reformei sistemului de sănătate, iar aceasta revine din nou, în apropierea reorganizării teritoriale pe baze regionale.

Astfel, cele 40 de Case judeţene asigurări de sănătate şi direcţii de sănătate publică ar urma să fie înlocuite cu 8 structuri regionale. O parte din actualul personal va fi redistribuit către consiliile locale şi judeţene, însă sunt posibile şi disponibilizări. În total, la ora actuală, sunt aproximativ 9.000 de persoane angajate în cele două instituţii şi structurile judeţene.

În cazul DSP Alba, aceasta funcţionează în prezent cu 64 de angajaţi pe 76 de posturi.

„Tot potrivit declaraţiilor ministrului, se aşteaptă reorganizarea Agenţiei Naţionale de Programe, prin care angajaţii DSP specializaţi pe programe de sănătate vor fi preluaţi de această instituţie”, a declarat purtătoarea de cuvânt a DSP Alba, Cristina Galoş.

Potrivit HotNews.ro, 35% din personalul actual angajat în Casele judeţene de Asigurări de Sănătate şi în DSP-urile judeţene vor fi transferate la consiliile judeţene, care au spitale în subordine, iar 20% dintre angajati vor asigura funcţionarea celor 8 Case regionale de Asigurări de Sănătate (şi a DSP-urilor respective). Restul angajatilor, peste 1000 de persoane, vor fi trimise în şomaj.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax