Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Sănătății: Un capitol special de boli rare, inclus în strategia națională de sănătate

Publicat

pat spital

pat spital Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat sâmbătă, că strategia națională de sănătate va fi aprobată de Guvern săptămâna viitoare. Aceasta va include, în premieră, un capitol special dedicat bolilor rare.

„Ce vreau să vă spun însă, ca element de noutate: săptămâna viitoare practic intră în ședința de guvern și strategia de sănătate care are chiar un capitol special pentru bolile rare. Este un element de noutate, dar în momentul de față atingem normalitatea practic. M-au asigurat și colegii mei că este pregătit să intre în următoarea ședință de guvern. Asta înseamnă că va fi și aprobat și, sper eu, cât mai repede publicat și, pentru prima oară, avem o strategie în domeniul sănătății coerentă”, a afirmat Nicolae Bănicioiu.

El a adăugat că bolile rare sunt o prioritate din punctul său de vedere, o parte din medicația necesară fiind inclusă de la 1 iunie în lista de medicamente compensate.

„Cât despre bolile rare, știți foarte bine că eu le consider o prioritate. Trebuie să fie o prioritate bolile rare, așa cum susțin de fapt și ONG-urile care gestionează și lucrează cu pacienții din această sferă. (…) Mai sunt multe lucruri de făcut, de aceea suntem într-o permanentă discuție și cu ONG-urile, dar și cu specialiștii, mai ales cu specialiștii și, sper eu, ca în scurt timp să îmbunătățim lucrurile astfel încât să ajungem la nivel european”, a subliniat ministrul Sănătății.

Anul trecut, Ministerul Sănătății a încheiat împreună cu Alianța Națională pentru Boli Rare România (ANBRaRo) un parteneriat intitulat ”Boli rare, o prioritate pentru Sănătatea Publică din România”, în vederea implementării Planului Național de Boli Rare (PNBR).

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax