Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Sănătății, Vasile Cepoi a demisionat. Funcția a fost preluată temporar de Raed Arafat

Publicat

Ministrul Sănătății, Vasile Cepoi a demisionat din funcţie luni după-masă, după ce i-a solicitat primului ministru eliberarea din funcție. Acesta a fost acuzat săptămâna trecută de conflict de interese și infracțiuni financiare, de către Agenția Națională de Integritate. Pentru moment, atribuțiile funcției de ministru al Sănătății au fost preluate de către subsecretarul de stat Raed Arafat.

Săptămâna trecută, ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a fost acuzat de Agenţia Naţională de Integritate de conflict de interese, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi infracţiuni asimilate celor de corupţie, în calitate de fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, potrivit Mediafax.

„Guvernul a luat act de existenţa acţiunii ANI în ceea ce îl priveşte pe ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, în legătură cu indiciile referitoare la săvârşirea infracţiunii de conflict de interese. Acuzaţiile sunt grave şi este absolută nevoie de clarificarea acestora în cel mai scurt timp. Domnul ministru se va prezenta la Parchetul General pentru a-şi prezenta punctul de vedere în acest caz. Dacă se va ajunge la o decizie definitivă în acest caz, care să confirme acuzaţiile care au fost aduse în acest moment, domnul Vasile Cepoi îşi va pierde poziţia de ministru în Guvernul României”, a transmis Executivul.

Vasile Cepoi a făcut, recent, o vizită oficială la Alba Iulia pentru a participa la o dezbatere a noului proiectului de lege a Sănătăţii.  Acesta a vorbit despre principalele modificări  ale sistemului asigurărilor de sănătate, precum și despre ce ar însemna separarea finanţării serviciilor medicale acordate cetăţenilor de cele de care beneficiază asiguraţii. Un alt punct important în noua lege a sănătăţii este reorganizarea spitalelor ca instituţii autonome managerial şi financiar, precum şi propunerea diversificării paletei de servicii pe care medicii de familie o pot acorda. Vedeți AICI video – declarațiile ministrului la Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax