Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, despre eventuale modificări la Legea antifumat: Mă simt obligat să fac un apel către Camera Deputaţilor

Publicat

Vlad Voiculescu Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, consideră că nu trebuie aplicată vreo măsură de „relaxare” a legii antifumat, deoarece aceasta „nu are cum să producă efecte pozitive din perspectiva sănătății publice”. În acest sens, a făcut un apel, joi, către Camera Deputaţilor.

„Pe lângă măsuri restrictive, societatea noastră trebuie să aducă și sprijin, deci trebuie să facem ceva concret. Pentru că am amintit măsuri restrictive și pentru că am spus că trebuie să facem ceva concret, mă simt obligat, în calitate de ministru al Sănătății, să fac un apel către Camera Deputaților, care este camera decizională în problema schimbării prevederilor legii care interzice fumatul în spații publice”, a afirmat ministrul, citat de Agerpres.

S-a referit la amendamentele recent propuse la legea antifumat.

„Comisia de sănătate din Senat, repet Comisia de sănătate din Senat, a propus amendamente care permit în realitate să se fumeze în orice spațiu închis. Singura condiție este ca respectivul spațiu să fie inscripționat, nu dedicat. Special trebuie să fie doar inscripționat cu destinația ‘Pentru fumat'”, a detaliat el.

Ministrul Voiculescu a apreciat că „acesta este un atentat la sănătatea tuturor cetățenilor, indiferent că sunt angajați sau angajatori, clienți sau personal de deservire, copii sau adulți”. „Am așadar încredere în camera decizională că va corecta această greșeală. Relaxarea acestei legi nu are cum să producă efecte pozitive din perspectiva sănătății publice”, a subliniat ministrul.

Vlad Voiculescu a vorbit despre legea antifumat și în context european.

„Legea se bucură de susținerea majorității populației din România. Experiența țărilor europene, unde această măsură a fost introdusă, arată că efectele economice nu sunt deloc insurmontabile și că efectele asupra sănătății publice sunt incomparabil mai mari. Nu este, de asemenea, nicidecum adevărat că am avea cea mai dură legislație antifumat, dar este adevărat că avem mare nevoie de acest cumul de măsuri, de restricții firești și de sprijin din partea statului și din partea societății”, a punctat Voiculescu.

„Avem o responsabilitate, în special față de tinerii și copiii României, și trebuie să ne-o asumăm, altfel eu unul nu înțeleg care este menirea noastră în funcții de decizie”, a mai spus ministrul Sănătății.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax