Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Sănătăţii vrea amenzi pentru părinţii care nu se informează în legătură cu vaccinarea copiilor

Vaccin, gripa

Publicat

Ministrul Sănătăţii şi-ar dori ca legea vaccinării să-i oblige pe părinţi să se informeze în legătură cu efectele vaccinări, iar dacă nu o fac sau refuză, să poată fi amendaţi.

Într-un interviu la RFI, Sorina Pintea a afirmat că este vorba „despre obligativitatea informării părintelui în ceea ce priveşte vaccinarea, iar la sintagma obligativitate n-o să renunţăm. Nu vom lua copilul de mână de pe stradă să-l vaccinăm, dar pe părinte putem să-l obligăm să se informeze, astfel încât să ştie toate consecinţele care decurg din faptul că nu vrea să-şi vaccineze copilul. (…) Deci am dreptul şi eu să-l informez, să-l sancţionez dacă nu se informează, având în vedere sănătatea copilului”.

„Cum va fi obligat părintele să se informeze în privinţa vaccinării? Participând la cursurile de informare şi sancţionându-l dacă nu participă, iar apoi să declare pe propria răspundere că nu doreşte vaccinarea copilului”, a mai explicat ministrul.

Ministrul Sănătăţii a precizat că este vorba de o intenţie, pentru că legea este la Camera Deputaţilor şi vor mai fi multe discuţii pe această temă.

sursa: realitatea.net, rfi.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax