Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Transporturilor despre fisura de 15 metri apărută pe lotul 3 Lugoj-Deva: Constructorul este mai mult decât vinovat

Publicat

Prezent în județul Alba, Ministrul Transportului, Răzvan Cuc, susține că vinovat direct pentru fisura de 15 metri lungime apărută pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, la km 57+100, este chiar constructorul care a lucrat în zona respectivă.

De asemenea, Cuc nu este sigur când lotul de autostrada ar putea fi deschis. Acesta susține că dacă se va observa că fisura nu avansează înspre lotul 4, circulația pe lotul 3, ar putea fi deschisă.

”Am văzut că practic ar începe un șantaj, o presiune a firmei constructoare, vis-a-vis de minister și de CNAIR, am văzut că deja au început să zică în presă, așa cum au făcut-o și în urmă cu două săptămâni, când acuzau ministrul că face un șantaj la această firmă, ați văzut și dumneavoastră exact de ce s-a cerut prelungirea garanției.

CITEȘTE ȘI: Fisură de 15 metri lungime, pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva. Șoseaua rapidă nu se va deschide în septembrie

Nici nu s-a pus în trafic această autostradă și deja au apărut fisuri la nivelul autostrăzii. Este inadmisibil și nu voi permite cuiva să vină în România și să își bată joc.(…)

Dovezile sunt clare, acea autostradă are probleme grave când vine vorba de calitatea lucrărilor așa cum s-au făcut. Exact la kilmometrul 57, unde a fost acea cedare de terasament, în 2016, acolo a apărut și fisurile acum.

(…) Să investească banii în lucrări de calitate și nu în lucrări care au conotații să inducă în eroare publicul din România. Imaginile sunt clare. 

Ei (n.r. constructorii) au spus că lucrările sunt de calitate, noi am testat și am vazut că nu sunt de calitate.(…)

Lotul de autostrada va fi deschis dacă expertiza dă soluția că putem da în trafic, fiind că acea fisură a apărut, exact în paralel cu descărcarea Holdea.

Dăcă putem da în trafic fără ca fisura să se extindă înspre lotul 4, atunci vom da în trafic. În funcție de direcția fisurii, stabilim și când dăm drumu la trafic.  Repet, constructorul este mai mult decât vinovat” a declarat Răzvan Cuc.

De asemenea, Cuc a mai spus că săptămâna viitoare, altături de presă va ”lua autostrada pas cu pas” și va arata toate lucrările care s-au făcut pe lotul respectiv.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax