Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Turismului a anunţat în ce perioadă vor trebui acordate voucherele de vacanţă, de către autorităţile publice centrale şi locale

Publicat

zile libere

zile libere relaxare vacanta Ministrul Turismului, Mircea Dobre, a anunţat vineri, la începutul şedinţei de Guvern, perioada în care vor trebui acordate voucherele de vacanţă. Acestea vor avea o valoare de 1.450 lei.

“După opt ani de zile, statul acordă aceste drepturi angajaţilor din sistemul public central şi local. Aveţi pe masa de guvern, în această şedinţă, un proiect de modificare a Ordonanţei de Urgenţă nr.8/2009, mai exact, în perioada 1 iulie 2017 – 30 noiembrie 2018, autorităţile publice centrale şi locale, precum şi companiile de stat la care statul este acţionar majoritar au obligaţia să acorde indemnizaţia sau prima de vacanţă sub formă de vouchere în valoare de 1.450 de lei”, a declarat ministrul Turismului.

În prezent există aproximativ 1,2 milioane de persoane angajate în sistemul bugetar, iar voucherele vor putea fi folosite numai pentru vacanţe în ţară.

„Impactul anual asupra cheltuielilor bugetare determinat de acordarea de vouchere de vacanţă în anul 2017 este estimat la circa 1,73 miliarde lei, calculat în condiţiile unui salariu minim de 1.450 lei”, arată nota de fundamentare a ordinanţei de urgenţă.

Documentul stipulează că angajatorul este cel care stabileşte când acordă voucherele de vacanţă, de comun acord cu organizaţiile sindicale sau cu reprezentanţii salariaţilor.

Vezi şi Ministerul Turismului: Vouchere de 1,7 miliarde lei pentru vacanţe. Cum ar putea fi acordate facilităţile pentru angajații din sistemul public

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax