Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Minivacanță, cadou de la Guvern: Bugetarii sunt liberi și vineri, după Adormirea Maicii Domnului. Zi normală pentru medicii din Alba

Publicat

Guvernul a stabilit ca vineri, 16 august, după sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, să fie zi liberă, a declarat premierul Victor Ponta în şedinţa de Guvern de miercuri. Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Alba, medicii vor avea program normal.

Premierul Victor Ponta a anunţat, la începutul şedinţei de Guvern, că vineri, după sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, va fi declarată zi liberă, precizând că angajaţii din sistemul bugetar vor recupera această zi într-o sâmbătă din următoarele săptămâni.

Ziua de 15 august, când este Adormirea Maicii Domnului, este zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează. Această zi a fost stabilită ca sărbătoare legală în 2008, prin Legea 202 de completare a Codului Muncii.

Potrivit Codului Muncii, salariații din sectorul public au parte de 12 sărbători legale pe parcursul anului 2013, mai multe decât în anul 2012. Opt dintre zilele libere din acest an sunt zile din cursul săptămânii, în timp ce patru dintre acestea sunt în week-end.

Până la sfârșitul anului, bugetarii se vor mai bucura de liber pe data de 30 noiembrie, respectiv de Sfântul Andrei, pe data de 1 decembrie atunci când se sărbătorește Ziua Națională a României și în prima și a doua zi de Crăciun, respectiv pe 25 și 26 decembrie.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax