Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Minivacanță de 5 zile pentru bugetari, de 1 Decembrie. Zi liberă, pe 29 noiembrie. Proiect, în ultima ședință a Guvernului Cîțu

Publicat

birou gol

Ultima ședință de Guvern a cabinetului Florin Cîțu are loc marți după-amiaza, de la ora 15:00. Pe ordinea de zi se află și un proiect de hotărâre care prevede stabilirea zilei de luni, 29 noiembrie 2021 ca zi liberă pentru bugetari.

Astfel, angajații instituțiilor și autorităților publice vor putea beneficia de o minivacanță de 5 zile.

 Vezi și LIVE VIDEO: Cum va fi organizată Ziua Națională – 1 Decembrie 2021 – la Alba Iulia. Precizările oficiale ale autorităților

Potrivit proiectului, pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice, ziua de 29 noiembrie 2021 se stabilește ca zi liberă.

Pentru recuperarea zilei de muncă stabilită ca zi liberă, instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2021 potrivit planificărilor stabilite.

Pentru munca prestată nu se acordă timp liber corespunzător.

Prevederile nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.

De asemenea, prevederile nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 29 noiembrie 2021 şi nici participanţilor în aceste procese.

În ziua de 29 noiembrie 2021, prin centrala Ministerului Finanțelor se efectuează operațiuni de încasări și plăți, operațiuni de plăți privind serviciul datoriei publice, precum și eventualele operațiuni de debitare dispuse de Comisia Europeană din contul de resurse proprii în lei deschis la Trezoreria Statului.

Operaţiunile de încasări prin virament transmise prin sistemul electronic de plăţi unităţilor Trezoreriei Statului în data de 26 noiembrie 2021 se înregistrează în contabilitatea acestor unităţi cu data de 29 noiembrie 2021.

Operaţiunile de încasări prin virament transmise prin sistemul electronic de plăţi unităţilor Trezoreriei Statului în data de 29 noiembrie 2021 se înregistrează în contabilitatea acestor unităţi cu aceeaşi dată.

Eventualele retururi la încasare aferente operaţiunilor înregistrate la unitățile Trezoreriei Statului în data de 26 noiembrie 2021 se întocmesc de acestea cu data de 29 noiembrie 2021.

Eventualele retururi la încasare aferente operaţiunilor înregistrate la unitățile Trezoreriei Statului în data de 29 noiembrie 2021 se întocmesc de acestea cu data de 2 decembrie 2021.

Prin ordin al ministrului finanţelor se poate stabili şi desfăşurarea altor operaţiuni prin Trezoreria Statului.

UPDATE: Ședința de Guvern în care ar fi trebuit stabilită ziua liberă pe 29 noiembrie, în sectorul bugetar, amânată pentru a doua oară în câteva zile

Ședința de Guvern anunțată pentru ora 15:00 a fost amânată pentru o dată ce va fi stabilită ulterior”, au transmis reprezentanții Guvernului presei.

Pe ordinea de zi se afla și hotărârea propusă de Ministerul Muncii care prevede că „Pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice, ziua de 29 noiembrie 2021 se stabilește ca zi liberă.”

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    marți, 23.11.2021 at 16:41

    Bravo mai ! V-ati gandit al aia care muncesc din greu si traiesc pa banii celor care produc. Tara de trantori la stat !

  2. Popica

    marți, 23.11.2021 at 18:14

    De ce nu te faci și tu trântor la stat?…sau nu te ajuta capul?… frustratule!!! Ești mai prost decât prevede legea?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax