Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Minivacanță de cinci zile la începutul lunii iunie. 2 iunie- zi liberă legală aprobată ca punte între Ziua Copilului și weekend

Publicat

Angajații de la stat vor avea o minivacanță de cinci zile la începutul lunii iunie.  Ziua de 1 iunie – Ziua Copilului pică joia, iar Guvernul a decis încă din decembrie 2022 că și ziua de 2 iunie să fie liberă. Asfel s-a creat o punte pentru weekend iar mai apoi, a doua zi de Rusalii (luni, 5 iunie) rezultă o minivacanță de 5 zile împreună cu weekendul 3-4 iunie.

Potrivit Codului Muncii, în România în total sunt 15 zile libere legale în 2023. Suplimentar, Guvernul a decis ca și zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august (toate vineri) să fie libere, pentru a face punte între weekend și zilele de sărbători libere legale: 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Românie), 1 iunie (Ziua Copilului) și 15 august (Adormirea Maicii Domnului).

Zile libere rămase în 2023. Minivacanțe

  • 1 iunie (Ziua Copilului) – joi
  •  2 iunie ( aprobată de Guvern ca punte)
  • 4 și 5 iunie (prima și a doua zi de Rusalii) – duminică și luni (minivacanță de 5 zile de Ziua Copilului și Rusalii, joi-luni, 1-5 iunie; cu zi-punte 2 iunie, stabilită de Guvern)
  • 14 august ( aprobată de Guvern ca punte între weekend și Adormirea Maicii Domnului)
  • 15 august (Adormirea Maicii Domnului) – marți (minivacanță de 4 zile, sâmbătă-marți, 12-15 august, cu zi-punte 14 august, stabilită de Guvern)
  • 30 noiembrie (Sfântul Andrei) – joi
  • 1 Decembrie (Ziua Națională a României) – vineri (minivacanță de 4 zile de Sfântul Andrei și Ziua Națională, plus weekend, joi-duminică, 30 noiembrie – 3 decembrie)
  • 25 și 26 decembrie (prima și a doua zi de Crăciun) – luni și marți (minivacanță de 4 zile, sâmbătă-marți, 23-26 decembrie)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax