Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Minivacanța de Paște 2023: Recomandări de la ISU Alba pentru locuitori. La ce trebuie să fie atenți, pentru evitarea incendiilor

Publicat

ISU Alba transmite recomandări celor care participă la slujbele religioase și celorlalți locuitori, în minivacanța de Paște 2023. Pentru evitarea evenimentelor nedorite, trebuie să manifeste atenție și să respecte unele măsuri.

Pentru ca bucuria Sfintelor Sărbători Pascale să nu fie umbrită de incidente neașteptate, pompierii reamintesc cetățenilor necesitatea respectării câtorva reguli și măsuri simple, atât pe timpul slujbelor religioase, cât și în locuințe.

  • Credincioșii trebuie să manifeste prudență la utilizarea lumânărilor aprinse, care trebuie ținute la distanță față de haine și păr, evitând apropierea acestora de icoane sau obiecte de decor care ar putea lua foc.
  • La întoarcerea acasă, este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile. Lumânările sau candelele aprinse nu vor fi lăsate nesupravegheate și se va evita deplasarea cu acestea în autovehicule.
  • De asemenea, acestea sau alte surse de foc nu vor fi lăsate la îndemâna copiilor,  care trebuie supravegheaţi permanent. O atenție sporită va fi acordată și persoanelor vârstnice sau altor categorii vulnerabile asupra modului de utilizare a lumânărilor aprinse, pentru a preîntâmpina situațiile în care viața sau bunurile pot fi puse în pericol.
  • Parcarea autovehiculelor în apropierea bisericilor, se va face astfel încât să nu blocheze căile de acces și să nu fie împiedicat accesul la hidranții exteriori de incendiu.

Peste 90 de pompieri din Alba, la datorie de sărbători

În minivacanța prilejuită de sărbătorirea Paștelui Ortodox, peste 90 de pompieri militari vor fi zilnic la datorie pentru a răspunde solicitărilor venite din partea cetățenilor, asigurând un răspuns prompt în cazul producerii unor situații de urgență.

De asemenea, în Noaptea de Înviere, vor fi dislocate autospeciale de intervenție în apropierea lăcașurilor de cult la care se preconizează o afluență de credincioși, iar pompieri din cadrul structurilor de intervenție vor desfășura misiuni de recunoaștere, pentru a interveni prompt în situația producerii unor evenimente negative.

Controale la biserici

În vederea diminuării posibilităților de producere a unor evenimente nedorite în perioada Sărbătorilor Pascale, ISU Alba a luat măsuri menite să asigure un nivel ridicat de protecție a cetățenilor prin realizarea unei abordări instituționale preventive, proactive și reactive.

Specialiștii Inspecției de Prevenire au derulat misiuni de control și informare preventivă la  lăcașurile de cult din județ, în scopul identificării și înlăturării cauzelor potențiale de incendiu și a altor nereguli specifice. Pe timpul verificărilor, aceștia au urmărit aspecte privind dotarea cu stingătoare, menținerea liberă a căilor de evacuare și exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax