Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Minor cercetat pentru furt calificat, după ce a furat două țevi metalice din incinta unei ferme din Șibot

Publicat

O patrulă mixtă de ordine şi siguranţă publică formată dintr-un jandarm şi un poliţist a surprins în flagrant, marţi, 27 septembrie, la ora 17.30, un minor care, cu ajutorul unui cărucior de mână, a sustras material feros din incinta unei ferme din localitatea Şibot.

În urma verificărilor efectuate, a reieşit faptul că adolescentul a pătruns prin escaladarea gardului  împrejmuitor în perimetrul respectivei societăţi comerciale şi, dintr-o anexă, a sustras două ţevi metalice şi un butoi metalic de 200 litri, pe care intenţiona să le valorifice în interes personal. Bunurile sustrase au fost recuperate şi înapoiate părţii vătămate.

Suspectul a fost identificat şi au fost întocmite pe numele acestuia actele premergătoare începerii urmăririi penale, fiind susceptibil de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Pentru prevenirea apariţiei pe viitor a unor astfel de fapte, jandarmii reamintesc câteva prevederi legale referitoare la răspunderea penală a minorului. Astfel, minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal. Minorul care are vârsta între 14 şi 16 ani răspunde penal, numai dacă se dovedeşte că a săvârşit fapta cu discernământ. Minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal.

Faţă de minorul care răspunde penal se poate lua o măsură educativă ori i se poate aplica o pedeapsă. Pedeapsa se aplică numai dacă se apreciază că luarea unei măsuri educative nu este suficientă pentru îndreptarea minorului. Măsurile educative sunt: mustrarea, libertatea supravegheată, internarea într-un centru de reeducare şi internarea într-un institut medical-educativ. Pedepsele ce se pot aplica minorului sunt închisoarea sau amenda prevăzute de lege pentru infracţiunea savârsită. Limitele pedepselor se reduc la jumătate. În urma reducerii, în nici un caz minimul pedepsei nu va depăşi 5 ani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax