Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Minor din Alba, condamnat după ce a distrus mai multe jocuri de noroc. Este arestat preventiv și cercetat în mai multe dosare

Publicat

La nici 18 ani, un tânăr, aflat momentan în arest preventiv la IPJ Alba, a primit o condamnare în instanță pentru distrugerea a patru aparate de tip păcănele. 

Cercetat în mai multe dosare penale, tânărul din Șibot a fost condamnat, în 4 ianuarie 2023, pentru mai multe fapte de distrugere comise între anii 2020 și 2021. 

Mai exact, la nervi, din cauza faptului că a pierdut bani, tânărul a distrus mai multe aparate de păcănele.

Totul se întâmpla pe când acesta avea doar 15 ani, mergea în baruri și juca la aparatele de noroc, iar după ce pierdea le lovea sau turna diferite substanțe pe ele (bere sau detergent de vase lichid).

Acum, pe lângă condamnare și alte dosare penale, mai este și cercetat într-o tentativă de tâlhărie și se află în arest preventiv.

În motivarea instanței din data de 4 ianuarie 2023, magistrații au detaliat situația tânărului.

”Acesta avea vârsta de 15 ani la data comiterii faptelor, studii 4 clase, fără loc de muncă, iar potrivit fişei de cazier judiciar a acestuia rezultă că în prezent este cercetat în mai multe dosare penale, fiind şi arestat preventiv pentru săvârşirea unei infracţiuni de tentativă la tâlhărie”, se arată în motivarea instanței.

De asemenea, magistrații au mai detaliat și o descriere a tânărului și de ce acesta este predispus la infracțiuni. Este vorba despre un referat întocmit de Serviciul de Probațiune Alba.

”Totodată, instanța va reține și concluziile referatului de evaluare întocmit de Serviciul de Probațiune Alba potrivit cărora riscul de a săvârși alte infracțiuni este mare, risc care se datorează mediului familial dezorganizat, în care sunt promovate valori şi comportamente profund antisociale, anturajului nefast desolvatării unor comportamente orientat pro-social, abandonului școlar, nivelului de dezvoltare morală şi intelectuală redus, rezistenței scăzute la provocări (incapacitatea de a gestiona furia), debutului infracțional timpuriu, respectiv slabei conștientizări a gravităţii faptelor şi consecinţelor acestora”, se mai arată în motivarea instanței.

Pentru ce a fost condamnat

Potrivit motivării instanței, ”la datele de 25.06.2020, 17.08.2020 și 18.08.2020, 18.05.2021, respectiv 01.12.2021, inculpatul a distrus/a adus în stare de neîntrebuinţare prin spargere, prin turnarea de axion, respectiv bere pe butoanele unui aparat de tip slot-machine, prin aplicarea unei lovituri cu pumnul patru aparate de tip slot-machine”.

Audiat în calitate de martor, în legătură cu fapta din 25 iunie 2020, a declarat faptul că infracțiunea a fost săvârșită ca urmare a faptului că a pierdut suma de 100 euro la aparate.

”Totodată, inculpatul a mai pierdut în alte două rânduri câte 300 lei, iar la data de 18 mai 2021 o sumă pe care nu o poate preciza, motiv pentru care, de fiecare dată, nervos fiind, a distrus aparatele în modalitatea reținută mai sus.

Cu ocazia audierii sale în calitate de inculpat, a declarat că menține declarația dată în calitate de suspect la data de 16 februarie 2022, nu are alte aspecte de adăugat, recunoaște și regretă săvârșirea faptelor”, au precizat magistrații.

Ce pedeapsă a primit

Aflat în arest preventiv, minorul a fost condamnat la măsura educativă a asistării zilnice pe o perioadă de 4 luni, pentru săvârşirea a patru infracţiuni de distrugere în concurs real.

De asemenea, mai trebuie să plătească și 9500 de lei daune materiale către proprietarii aparatelor de păcănele, dar și cheltuieli de judecată.

Decizia nu este defnitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate