Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Minor din Alba Iulia, reţinut de poliţişti pentru furtul unor bunuri dintr-o casă aflată în construcţie. Le-a abandonat când proprietarul a intrat în imobil

Publicat

Un minor care a intrat prin efracţie într-o casă din Alba Iulia aflată în construcţie a fost reţinut de poliţişti. Acesta a sustras bunuri în valoare de 300 de lei din interiorul casei şi pe care le-a abandonat în momentul în care proprietarul a pătruns în imobil.

Luni, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică, l-au identificat şi reţinut pe un minor în vârstă de 16 ani, principal suspect de comiterea unui furt dintr-o casă în construcţie, faptă în legătură cu care poliţia a fost sesizată la data de 7 ianuarie.

Pe data de 4 ianuarie, minorul a pătruns prin efracţie într-o casă din Alba Iulia, aflată în construcţie. Din interior a sustras mai multe bunuri, în valoare de 300 de lei pe care le-a abandonat în momentul în care proprietarul a pătruns în casă.

Minorul a fost reţinut şi va fi prezentat Judecătoriei Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de furt calificat. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracționale a suspectului.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba atrage atenţia proprietarilor de case aflate în construcţie că acestea pot deveni „ţinta” hoţilor, dacă nu sunt protejate în mod corespunzător împotriva efracţiei şi a furturilor de materiale de construcţii.

Poliţiştii recomandă celor care deţin astfel de proprietăţi:

– să monteze sisteme performante de închidere a uşilor şi geamurilor, iar, acolo unde este cazul, să monteze şi grilaje metalice

– sistemele de alarmă sunt eficiente dacă locuinţa aflată în construcţie se află în apropierea altor imobile  locuite

– să nu depoziteze bunuri de valoare, materiale de construcţii, unelte sau alte obiecte în spaţii care nu prezintă  siguranţă, mai ales dacă acestea  se află în zone izolate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax