Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Minor din Blaj, anchetat timp de trei ani după ce a folosit un card, găsit într-un portofel pe stradă. Cum s-a terminat totul

Publicat

Un minor din Blaj a fost subiectul unui dosar penal care s-a aflat pe masa polițiștilor din oraș timp de aproape trei ani. Cauza în sine a fost una relativ simplă și a fost detaliată de magistrații Judecătoriei Blaj într-o motivare din data de 24 septembrie 2024. 

Dosarul a fost deschis după ce un cetățean francez a reclamat faptul că și-a pierdut portofelul în care avea documente și un card bancar, pe o stradă din Blaj. S-a întâmplat pe data de 15 octombrie 2021. La scurt timp după ce și-a dat seama că și-a pierdut portofelul a început să primească mai multe mesaje pe telefon. 

În mesaje era anunțat că au fost efectuate mai multe tranzacții bancare de tipul contactless, la diferite magazin din Blaj. După ce a anunșat la poliție că cineva îi folosește cardul fără acordul său, oamenii legii au început o anchetă.

Au mers în magazinele respective și după ce s-au uitat pe camerele de supraveghere și-au dat seama că cel care a folosit cardul este un minor de 14 ani din Blaj.

După ce l-au identificat pe minor aceștia l-au audiat. Minorul a recunoscut că a găsit un portofel pe stradă în care se aflau acte și un card bancar. Acesta a spus că a aruncat portofelul, iar cardul l-a folosit pentru a cumpăra mai multe produse alimentare. În total a fost vorba despre tranzacții în valoare de 46 de euro.

Ce au decis magistrații în cazul minorului

Următoarele mențiuni din dosar sunt în data de 5 februarie 2022, când anchetatorii au decis că dosarul trebuie continuat. Minorul era cercetat pentru însușirea bunului găsit, dar și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Îm motivarea instanței nu au mai fost notate alte date din dosar. Trei ani mai târziu, procurorii au cerut ca dosarul să fie închis, deoarece minorul și-a recunoscut fapta.

De asemenea acesta avea la data faptei 14 ani, și nu avea alte condamnari. Drept urmare au solicitat confirmarea renunțarii la urmărirea penală. În data de 24 septembrie, magistrații Judecătoriei Blaj au admis cererea procurorilor și au închis dosarul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate