Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MINORĂ de 16 ani din Alba Iulia, BĂTUTĂ şi sechestrată de PRIETENUL său de 25 de ani. Tânărul riscă să fie cercetat penal

Publicat

masini jandarmi O minoră în vârstă de 16 ani din Alba Iulia a fost bătută și sechestrată de către prietenul său în vârstă de 25 de ani. Fata a fost urcată cu forța într-un autoturism, dusă la domiciliul tânărului, unde a fost lovită în repetate rânduri, fiind lăsată să plece după aproximativ două ore. Bărbatul riscă să fie cercetat penal.

O femeie a apelat joi, 3 septembrie, la ora 16.00 numărul unic pentru semnalarea situaţiilor de urgenţă şi a solicitat ajutorul forţelor de ordine deoarece, când a ajuns acasă de la serviciu, fiica în vârstă de 16 ani i-a relatat că a fost victima unor agresiuni.

La domiciliul femeii s-a deplasat de urgenţă un echipaj de jandarmerie care a constatat că în jurul orei 10.00, în timp ce se afla în faţa porţii gospodăriei, minora a fost interpelată de un cunoscut, urcată cu forţa într-un autoturism şi dusă la domiciliul acestuia.

Fata a relatat că acolo, prietenul, cu 9 ani mai mare, a lovit-o în repetate rânduri, încercând astfel să o convingă să accepte să reia o relaţie de prietenie pe care cei doi ar fi avut-o în trecut.

După aproximativ două ore minora a fost lăsată să plece, iar aceasta a fugit acasă şi si-a aşteptat mama pentru a o sfătui ce să facă în continuare.

Agresorul a fost identificat ca fiind T.S.D. (25 de ani), domiciliat în municipiul Alba Iulia şi, în conformitate cu normele de procedură penală, existând suspiciunea rezonabilă cu privire la existenţa unor infracţiuni (lovire şi alte violenţe, art. 193 C.P. şi lipsire de libertate în mod ilegal, art. 205 C.P.) a fost întocmit un proces verbal de constatare a celor întâmplate. Cercetările în cauză urmează a fi continuate de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia.

Potrivit art. 193 din Codul Penal privind lovirea sau alte violenţe:

(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

De asemenea, potrivit art. 205 din Codul Penal privind lipsirea de libertate în mod ilegal:

(1) Lipsirea de libertate a unei persoane în mod ilegal se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 7 ani.

(2) Se consideră lipsire de libertate şi răpirea unei persoane aflate în imposibilitatea de a-şi exprima voinţa ori de a se apăra.

(3) Dacă fapta este săvârşită:

a) de către o persoană înarmată;

b) asupra unui minor;

c) punând în pericol sănătatea sau viaţa victimei, pedeapsa este închisoarea cuprinsă între 3 şi 10 ani.

(4) Dacă fapta a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 15 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

(5) Tentativa la infracţiunile prevăzute în alin. (1)-(3) se pedepseşte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax