Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Miracolul la care a participat și Alba Iulia: Banii pentru Alessia au fost strânși, dar vor fi folosiți de un băiețel. Motivul


Publicat

Alessia, fețița de un an și jumătate bolnavă de Amitrofie Spinală Musculară de tip 1, pentru care voluntarii din toată țara, inclusiv din Alba Iulia, au strâns bani organizând târguri caritabile, a reușit să adune toată suma de bani de care avea nevoie pentru procedura medicală și pentru o perioada de după. Este vorba despre suma incredibilă de 2,5 milioane de dolare. 

Însă povestea nu se oprește aici. Una dintre organizatoarele târgului de la Alba Iulia a anunțat că Alessia a fost extrasă la loteria organizează de producătorul Novartis și va primi tratamentul Zolgensma gratuit. În aceste condiții, banii strânși vor merge la un alt copil bolnav, micuțul Ayan.

”Vă dați seama ce fericire pe familia lui Ayan, să afle dintr-o dată că are banii de tratament” a spus aceasta.

O dată la două săptămâni, producătorul tratamentului extrage 4 copii cărora le oferă un tratament gratuit, într-un program prin care vor fi extrași în final 100 de copii.

Boala de care suferă micuța duce la degradarea progresivă a musculaturii întregului corp, inclusiv a sistemului respirator.

Până acum câţiva ani, speranţa de viaţă a acestor copii era de 24 de luni. Tratamentul care opreşte evoluţia bolii se numeşte Zolgensma şi este cel mai scump medicament din lume.

Un efort extraordinar pentru a ajuta au făcut și albaiulienii, atât cei care au organizat târgul, cât și cei care l-au vizitat. Mulți oameni au donat, unii chiar la fața locului, iar alții au cumpărat dintre produsele expuse, adunând în final aproximativ 38.000 de lei. Alți 7.000 de lei au fost strânși de ei prin vânzarea unor produse online.

Mama Alessiei a postat și ea un mesaj emoționant, pe Facebook:

”Oameni dragi,

Acum două zile anunțam cea mai frumoasă veste de care credeam că sunt capabilă, aceea că ați reușit să îmi salvați copilul

Dar Dumnezeu este mare și a vrut ca această veste să devină și mai bună.

Iată că la doar două zile după ce am ajuns la suma finală, vin în fața dumneavoastră cu o veste incredibilă.

Alessia a fost extrasă ieri la loteria organizează de producătorul Novartis și va primi tratamentul Zolgensma gratuit!

Am aflat această veste ieri seara și abia mi-am putut reveni din șoc și de emoții. Nu știu să vă explic ce simt, este ca și cum Alessia a câștigat viață de două ori, o dată prin voi și o dată prin voia destinului.

În momentul în care am aflat că Alessia va primi tratamentul gratuit, am știut că este dorința lui Dumnezeu de a salva 2 copii, Alessia și Ayan.

Mă gândesc că nimic nu este întâmplător: faptul că 2.5 milioane de dolari s-au strâns atât de repede, faptul că Ayan a ieșit în calea noastră, faptul că Alessia a fost extrasă la tombolă… toate acestea sunt voința lui Dumnezeu.

Acest lucru înseamnă că toți banii strânși pentru tratamentul Alessiei îi vor reveni lui Ayan
Ayan va lua locul Alessiei la Budapesta, urmând să înceapă demersurile pentru programare și administrarea tratamentului.

Alessia, va face tratamentul în București ceea ce mă bucură enorm de mult fiindcă o călătorie până la Budapesta ar fi fost foarte obositoare pentru Alessia.

Mai mult, sunt încrezătoare că administrarea se va face foarte curând, reușind astfel să facem tratamentul chiar mai devreme decât s-ar fi făcut dacă mergeam la Budapesta.

Toate aceste vești sunt copleșitoare. Ceea ce se întâmplă este o adevărată minune. Toate eforturile voastre din ultimele luni sunt răsplătite cu bunătatea Celui de Sus, care prin voi a salvat 3 copii: Noel, Alessia și Ayan.

Vă voi ține la curent cu noutățile în ceea ce o privește pe Alessia și vă rog să rămâneți în acest incredibil grup și să continuați să salvați copii.

Ce se întâmplă în acest grup este un dar de la Dumnezeu și trebuie să continuăm să salvăm și alți copii. Minunile trebuie și continue și pentru alți copilași.

Vă mulțumesc încă o dată pentru tot ceea ce faceți. Dumnezeu vă răsplătește faptele bune și vă spune astfel să continuați să ajutați acești copii, pentru că sunteți unica lor șansă la o viață normală.

Vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut pentru noi și va mulțumesc pentru tot ce urmează să faceți pentru ceilalți copii care urmează să vă ceară ajutorul in acest grup. Sunteți minunați!”

🙏🏻🙏🏻🙏🏻❤️❤️❤️❤️ Beatrice Tatariu

Geplaatst door Raluca Elena op Maandag 12 oktober 2020

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Generația Z: Tineri informați și amabili, care preferă părinții în locul influencerilor. Studiu

Publicat

Noua generație Zeta sau „Digitalii” adică actualii adolescenți și post-adolescenți, născuți între 1995 și 2010, sunt amabili și informaţi, capabili să stabilească relații empatice prin intermediul internetului și pe rețelele sociale, fără a avea nevoie de influenceri (în care au încredere doar în procent de 17%). 

Prima generație „conectată permanent la Internet”, care o urmează pe cea a Milenialilor, și o precede pe cea Alpha, a crescut cu dispozitive tactile.

Continuă să fie dependenţi de mamă și de tată, atunci când au nevoie, primesc informații despre probleme economice folosind canale diversificate atât online, cât și offline, însă, în final, prevalează influența care provine din cercul familial.

Pentru Generația Z, liderii de opinie pentru informații sunt experții în sector și prietenii, citați ca fiind foarte relevanți, respectiv de 34% și 33% dintre intervievați, iar pe locul trei, pentru cei sub 20 de ani, sunt părinții, cu un procent de 25%, în timp ce pentru tinerii de 20-25 de ani predomină ca sursă jurnaliștii, în procent de 20%, alături de sportivi, pentru adolscenţii de sex masculin, scrie rador.ro.

Influencerii, de la care apreciază în principal capacitatea acestora de a filtra și traduce fluxurile de informații (lucrează ca brokerii) sunt considerați puncte de referință de doar 17% din eșantionul interievat. 57% din eșantion consideră că activitatea de influencer este o profesie reală și 30% ar dori să întreprindă în viitor această carieră.

Este foarte posibil ca datorită faptului că simt mai puternic decât generația alfa anterioară legătura cu membrii familiei, caracteristicile pe care tinerii generaţiei Z le caută în liderii de opinie să fie bunătatea și empatia, aşa cum reiese din studiul „Am încredere în tine”, realizat de Tips Ricerche, o agenție specializată în cercetarea pieței.

În ceea ce privește sfera economică, adolescenţii intervievați par să prefere metodele de interacțiune directă, față în față, motiv pentru care tinerii din generaţia Z apelează la persoane de încredere, cum ar fi membrii ai familiei și cunoscuți. Jurnaliștii, împreună cu experții din industrie (consultanţi, de exemplu), sunt şi ei consideraţi o sursă de încredere.

surse: stiripesurse.ro, rador.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Mai este recomandată dezinfectarea cumpărăturilor? Opinia unor experți americani despre pericolul suprafețelor contaminate

Publicat

Studiile continuă să arate că noul coronavirus poate fi detectat pe obiecte și după zile sau săptămâni, însă printre oamenii de știință s-a răspândit consensul că virusul este rareori transmis prin contact cu suprafețe contaminate.

În opinia acestora, ar fi de preferat abandonarea unor măsuri extreme ca punerea în „carantină” a scrisorilor sau dezinfectarea produselor de băcănie, scrie hotnews.ro.

„Din câte știu, în viața reală oameni de știință ca mine – epidemiolog și medic – și virusologi nu-și bat capul cu asemenea lucruri”, afirmă David Morens, consilier senior al directorului Anthony S. Fauci de la National Institute of Allergy and Infectious Diseases.

Aceasta corespunde cu pagina web de la Center for Disease Control and Prevention (CDC), unde pe pagina „Cum se răspândește Covid-19” actualizată scrie că „nu se consideră că atingerea suprafețelor este calea obișnuită” de transmitere a coronavirusului.

Astfel de studii „tind de fapt să spună că în condiții experimentale, care nu sunt ca în lumea reală, virusul poate persista și poate fi detectat”, afirmă el.

Dar adaugă că aceasta nu înseamnă că oricine poate fi infectat. „Volumul de virusuri care persistă s-ar putea să nu fie cel care vă poate afecta într-un context real”. În lumea reală, curenții de aer, lumina Soarelui și căldura acționează toate cu rapiditate pentru incapacitarea virusului.

„Comportamentul este cel care trebuie să te asigure că nimic dimprejur, inclusiv propriile mâini, nu ajunge la gură, nas sau ochi”. Acest comportament include să nu-ți atingi nimic de deasupra gâtului, să porți mască (ceea ce te ajută să-ți amintești să nu-ți atingi fața), distanțare socială și mâini cât de curate posibil. În aceste condiții poți chiar să mergi la un restaurant și să atingi obiecte acolo – scaunul, meniul – fără să le cureți în prealabil și „dacă ultimul lucru pe care-l atingi este săpunul sau dezinfectantul … ești ok”, spune Morens.

Stefan Baral, profesor asociat în departamentul de epidemiologie de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, spune că e o mare diferență între o singură particulă virală capabilă să supraviețuiască pe o anumită suprafață și potențialul virusului de a intra într-o membrană de mucus, a o traversa și a infecta pe cineva.

Angela Rasmussen, virusoloagă la Center for Infection and Immunity de la Columbia Universityʼs Mailman School of Public Health, spune că epidemiologii pot avea dificultăți în aflarea de dovezi din lumea reală ale transmiterii virusului de pe obiecte contaminate.

„Nu cred că este necesar și înțelept să curățăm produsele de băcănie”, nu este nevoie de antibacteriene pentru curățarea căminului, spune aceasta. Săpunul și apa, alcoolul și înălbitorul, pe de altă parte, au spectru larg de acțiune, spune Rasmussen, omorând multe bacterii ca și virusuri.

sursă: hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

CÎMPENI

ȘTIREA TA: O familie din Apuseni are nevoie de ajutorul comunității. Casa le-a fost distrusă într-un incendiu

Publicat

Un mesaj de ajutorare a unei familii care a rămas fără locuință a fost transmis de către un cititor Alba24. Este vorba despre incendiul de luni dimineața din satul Huzărești din comuna Gârda de Sus, în urma căruia o casă a fost distrusă de flăcări.

Apelul transmis pe rețeaua de socializare îndeamnă la ajutor pentru proprietari care și-au pierdut bunurile în incendiu.

”În cursul zilei de azi a avut loc un incendiu în comuna Gârda, în sat Huzărești, la o familie a ars casa cu tot ce a muncit o viață, rămânând doar cu hainele pe ei. Vă rog, ajutați acești oameni necăjiți”, este mesajul postat pe rețeaua de socializare.

Pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim-ajutor.

Vezi și UPDATE FOTO: INCENDIU într-un sat din Gârda de Sus. Casă cuprinsă de flăcări. Pompierii au intervenit cu două autospeciale

Nu au fost persoane rănite.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Eseu trimis online profesorului. Variantă luată în calcul pentru teza la Română, în școlile aflate în scenariul roșu

Publicat

Secretarul de stat Luminița Barcari din cadrul Ministerului Educației spune că, în scenariul roșu, tezele ar putea fi date, la Română, sub forma unui eseu.

“Analizăm posibilitatea, să spunem, eliminării tezelor. Trebuie să aplicăm aceeași regulă pentru toată lumea, nu putem să facem discriminări: pentru elevii care învață în scenariul verde să dăm teze, pentru ceilalți nu”, a anunțat în această dimineață secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar.

În scenariul roșu, elevii ar putea susține ca teză un eseu pe care să îl trimită online, în timp ce în scenariul galben elevii ar putea susține tezele pe rând, atunci când revin la școală, a declarat Luminița Barcari, potrivit edupedu.ro.

În prezent, în cadrul Ministerul Educației sunt în analiză mai multe variante, printre care aceea ca în “scenariul galben să susțină aceste lucrări atunci când vin elevii la clasă, profesorul având grijă ca elevii să aibă același tip de item. Iar în scenariul roșu ne gândeam, dar aceasta este doar o variantă, – în funcție de disciplină pot fi concepute subiectele pentru teze adaptat în funcție de tipul de itemi la care se pretează fiecare disciplină. La Limba și literatura română, de exemplu, colegii mei au propus chiar un eseu.

Dar este doar o variantă de lucru și după ce ne vom consulta cu partenerii noștri sociali – sindicatele, parintii, elevii – vom lua o decizie. Deci în scenariul roșu să fie o evaluare care să se preteze online, iar copilul să transmită lucrarea lui în timp real profesorului”, a declarat Barcari.

sursă: edupedu.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate