Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mircea Hava a votat în Parlamentul European împotriva rezoluției privind statul de drept în Bulgaria. Miza documentului

Publicat

Mircea Hava și alți 11 europarlamentari români au votat împotriva rezoluției privind statul de drept din Bulgaria, care a fost adoptată vineri în Parlamentul European cu 358 de voturi pentru și 277 împotrivă.

Pintre ei, și cei trei europarlamentari care au legătură, într-un fel sau altul cu Alba: Mircea Hava (fost primar la Alba Iulia), Dan Motreanu (fost consilier județean) și Rareș Bogdan (oroginar din Ocna Mureș). 

Toți europarlamentarii români care s-au împotrivit rezoluției care acuză corupția de la Sofia fac parte din PPE, familia politică a partidului premierului Boiko Borisov- GERB.

Cei 12 europarlamentari români sunt Traian Băsescu, Vasile Blaga, Rareș Bogdan, Daniel Buda, Cristian Bușoi, Gheorghe Falcă, Mircea Hava, Dan Ștefan Motreanu, Siegfried Mureșan, Vlad Nistor, Eugen Tomac, potrivit G4Media.ro.

Asta în ciuda mesajului intern pe care îl au pentru publicul de dreapta.

Care este relvanța votului

Rezoluția respectivă solicită menținerea independenței sistemului judiciar, măsuri împotriva corupției și spălării banilor, precum și protecția libertății mass-media, dreptul la proteste pașnice și alte drepturi fundamentale ale cetățenilor bulgari.

Rezoluția votată în Parlamentul European a fost adoptată la finalul lunii septembrie de Comisia pentru Justiție a Parlamentului European, fiind una dintre rarele inițiative de contestare a premierului Boiko Borisov și a partidului său de guvernământ – GERB.

Rezoluția Comisiei LIBE a identificat în Bulgaria o „deteriorare semnificativă a respectării principiilor statului de drept, democrației și drepturilor fundamentale”, precum și o „lipsă continuă de investigații de corupție la nivel înalt care să dea rezultate tangibile” și „deteriorarea gravă a libertății presei”.

De asemenea, Parlamentul European a respins amendamentele care se refereau la preşedintele bulgar, Rumen Radev, în proiectul de rezoluţie privind situaţia statului de drept în Bulgaria, conform Rador.

Cu voturile socialiştilor, liberalilor şi verzilor, europarlamentarii nu au aprobat propunerile care vizau adăugarea preşedintelui Bulgariei, alături de premierul Boiko Borisov, în textul despre corupţia la nivel înalt.

De asemenea, a fost respinsă şi propunerea de a insera un text despre legăturile dintre serviciile de informaţii străine şi consilierii prezidenţiali, precum şi de a saluta decizia guvernului bulgar de a expulza diplomaţii ruşi despre care se presupune că au desfăşurat activităţi de spionaj militar şi au colectat informații care reprezintă secret de stat pentru a fi transmise unei terţe ţări.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 09.10.2020 at 17:16

    Pai ei au votat normalitatea de la noi. Sunt obisnuiti cu asa ceva. Capete tulburi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax