Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Mircea Hava, anunț în premieră. Îl preferă pe Paul Voicu în funcția de primar interimar la Alba Iulia

Publicat


h

Mircea Hava, a declarat pentru prima dată care este „preferatul” său pentru funcția de primar interimar al municpiului Alba Iulia, în condițiile în care va pleca la Bruxelles ca europarlamentar. Hava a spus că îl preferă pe Paul Voicu, cu care lucrează de peste douăzeci de ani. 

„Am un preferat, dar preferat înseamnă că știe, a fost lângă mine și m-a convins că poate să ducă chestiunea asta mult mai bine. Asta nu înseamnă că celălalt coleg nu este bun, dar el mai are încă de învățat (…) Am doi viceprimari, amândoi sunt în aceeași familie politică, amândoi îmi sunt dragi. Sper să înțeleagă că acesta este lucrul, pentru că e legat de oraș. Că am eu nervi câteodată și mă mai cert cu unii și cu alții, asta este altă treabă. La mine, nervii și cearta este legată doar de oraș. Vă dați seama, nu pot să înghit să trăiesc ca în junglă, chiar dacă a plouat continuu.

Preferatul meu este Paul Voicu. Cu el douăzeci și ceva de ani știu ce poate, știu ce mișcă, câteodată știu și ce gândește când mă uit la el. Nu confundați preferați și oamenii care fac ceva cu slugi”, a declarat, la ieșirea de la urne, Mircea Hava.

„Este încă foarte mult de lucru. Sunt oameni cu care am construit până acum, chiar dacă nu au fost vioara întâi. Proiecte europene rămân, numai să poată să facă atâtea licitații. Deja sunt peste o sută, o sută și ceva de milioane semnate. Autobuze electrice, anvelopat de blocuri, drumuri, poduri, grădinițe, poduri nu, că nu avem râu, dar putem să facem un pod și pe urmă să așteptăm apa, canalizări. De lucru e”, a mai declarat Mircea Hava. 

În ceea ce privește alegerile pentru funcția de primar al municipiului Alba Iulia, Mircea Hava a declarat: „În anul acesta o să se decanteze multe lucruri. Normal că Alba Iulia este cel mai important din punctul acesta de vedere în județ și chiar și într-o economie politică a țării. Vom alege un candidat așa cum trebuie, vom face sondaje, vom discuta”.

 

În partid există, în prezent o dezbatere cu privire la succesorul lui Hava ca interimar la primărie, dar și cu privire la viitorul candidat pentru fotoliul de primar.

Cei care vor stabili cine îi va lua locul lui lui Mircea Hava sunt consilierii locali din Alba Iulia, de la toate partidele, cre vor putea alege, conform legii, doar dintre cei doi viceprimari. În prezent, componența consiliului local este următoarea: PNL – 12 consilieri, PSD – 5 consilieri, ALDE – 2 consilieri, Mișcarea populară – 1 consilier, consilier independent – 1.

Amândoi fiind liberali, în condițiile în care votul va fi secret, oricare dintre ei are șansa să atragă voturile colegilor și ale opoziției și să devină primar interimar. Din acest punct de vedere, dacă liberalii nu vor merge cu un candidat unic, impus de partid, cei care vor face diferența ar putea fi consilierii PSD, ALDE, PMP și independentul.

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    duminică, 26.05.2019 la 16:21

    Ma baiatule, deja esti rupt de realitate( ai cam fost demult). La tine deja rotitele se cam invart invers.
    Ce ”chestiune” trebuie sa duca barbosul mai departe ? Ce intelegere aveti voi ? Sa zicem ca pana la urma slugoii (consilierii liberali) voteaza cu barbosu. Dar la urmatoarele alegeri trebuie spart buboiul liberal, ca numai luati banii deageaba. Si va convine al dracului de bine !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CUGIR

Ce pedeapsă a primit un tânăr din Cugir, care a amenințat cu moartea bătaia și mutilarea un agent de poliție

Publicat

politie

Un tânăr de 19 ani, din Cugir, a fost condamnat la 7 luni de închisoare cu amânare, după ce a amenințat cu moarte, bătăia și cu mutilarea un agent de poliție.  Fapta s-a petrecut în data de 6 octombrie a anului 2018. Atunci agentul de poliție S.Ș. a intrevenit pe o stradă din municipiu, fiind […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 18.300 de lei, pensia medie pentru magistrați. Câte pensii de serviciu se plătesc în România

Publicat

Peste 3.800 de persoane beneficiau de pensii de serviciu, la finalul lunii iulie 2019, în baza Legii 303/2004, privind statulul procurorilor şi judecătorilor. Pensia medie în cazul acestor beneficiari era de 18.315 lei, din care 17.143 de lei cotă suportată din bugetul de stat, informează Mediafax. În total, potrivit datelor centralizate de Casa Naţională de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

PROGRAM Zilele Municipiului Sebeș. Concerte, momente artistice, spectacol de lasere și artificii, între 22 și 25 august

Publicat

Locuitorii din Sebeș dar și turiștii aflați în municipiu la sfârșitul aceste săptămâni sunt invitați la un adevărat maraton al distracției. În perioada 22 – 25 august, cu ocazia Zilelor Municipiului Sebeș 2019, în Parcul Arini dar și în localitate Petrești vor avea loc concerte, expoziții, târguri, prezentări, animații pentru copii și multe alte surprize. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Un fost elev al Colegiului Militar din Alba Iulia, pilot de elicopter. Va pleca în prima sa misiune internațională, în Mali

Publicat

sebastian

Un fost elev al Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia și-a îndeplinit visul. Sebastian Oniga este pilot de elicopter şi va pleca în prima sa misiune internaţională. Tânărul locotenent a știut de când avea 13 ani că își dorește să fie militar. Drept urmare a urmat cursurile Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” din […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate