Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Mircea Hava, anunț în premieră. Îl preferă pe Paul Voicu în funcția de primar interimar la Alba Iulia

Publicat

h

Mircea Hava, a declarat pentru prima dată care este „preferatul” său pentru funcția de primar interimar al municpiului Alba Iulia, în condițiile în care va pleca la Bruxelles ca europarlamentar. Hava a spus că îl preferă pe Paul Voicu, cu care lucrează de peste douăzeci de ani. 

„Am un preferat, dar preferat înseamnă că știe, a fost lângă mine și m-a convins că poate să ducă chestiunea asta mult mai bine. Asta nu înseamnă că celălalt coleg nu este bun, dar el mai are încă de învățat (…) Am doi viceprimari, amândoi sunt în aceeași familie politică, amândoi îmi sunt dragi. Sper să înțeleagă că acesta este lucrul, pentru că e legat de oraș. Că am eu nervi câteodată și mă mai cert cu unii și cu alții, asta este altă treabă. La mine, nervii și cearta este legată doar de oraș. Vă dați seama, nu pot să înghit să trăiesc ca în junglă, chiar dacă a plouat continuu.

Preferatul meu este Paul Voicu. Cu el douăzeci și ceva de ani știu ce poate, știu ce mișcă, câteodată știu și ce gândește când mă uit la el. Nu confundați preferați și oamenii care fac ceva cu slugi”, a declarat, la ieșirea de la urne, Mircea Hava.

„Este încă foarte mult de lucru. Sunt oameni cu care am construit până acum, chiar dacă nu au fost vioara întâi. Proiecte europene rămân, numai să poată să facă atâtea licitații. Deja sunt peste o sută, o sută și ceva de milioane semnate. Autobuze electrice, anvelopat de blocuri, drumuri, poduri, grădinițe, poduri nu, că nu avem râu, dar putem să facem un pod și pe urmă să așteptăm apa, canalizări. De lucru e”, a mai declarat Mircea Hava. 

În ceea ce privește alegerile pentru funcția de primar al municipiului Alba Iulia, Mircea Hava a declarat: „În anul acesta o să se decanteze multe lucruri. Normal că Alba Iulia este cel mai important din punctul acesta de vedere în județ și chiar și într-o economie politică a țării. Vom alege un candidat așa cum trebuie, vom face sondaje, vom discuta”.

 

În partid există, în prezent o dezbatere cu privire la succesorul lui Hava ca interimar la primărie, dar și cu privire la viitorul candidat pentru fotoliul de primar.

Cei care vor stabili cine îi va lua locul lui lui Mircea Hava sunt consilierii locali din Alba Iulia, de la toate partidele, cre vor putea alege, conform legii, doar dintre cei doi viceprimari. În prezent, componența consiliului local este următoarea: PNL – 12 consilieri, PSD – 5 consilieri, ALDE – 2 consilieri, Mișcarea populară – 1 consilier, consilier independent – 1.

Amândoi fiind liberali, în condițiile în care votul va fi secret, oricare dintre ei are șansa să atragă voturile colegilor și ale opoziției și să devină primar interimar. Din acest punct de vedere, dacă liberalii nu vor merge cu un candidat unic, impus de partid, cei care vor face diferența ar putea fi consilierii PSD, ALDE, PMP și independentul.

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    duminică, 26.05.2019 la 16:21

    Ma baiatule, deja esti rupt de realitate( ai cam fost demult). La tine deja rotitele se cam invart invers.
    Ce ”chestiune” trebuie sa duca barbosul mai departe ? Ce intelegere aveti voi ? Sa zicem ca pana la urma slugoii (consilierii liberali) voteaza cu barbosu. Dar la urmatoarele alegeri trebuie spart buboiul liberal, ca numai luati banii deageaba. Si va convine al dracului de bine !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Doi tineri din Alba au dispărut în apele Rinului. Autoritățile din Nackenheim i-au căutat cu scafandri și elicoptere

Publicat

v

Doi tineri din județul Alba, în vârstă de 22 și 31 de ani, muncitori sezonieri în Germania, au dispărut în apele Rinului, în urmă cu câteva zile, și nu au mai fost văzuți de atunci. Cei doi munceau în domeniul viticulturii.  Informația a apărut în ziarul german Allgemeine Zeitung, unde se vorbește despre mai multe […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Parlamentul a votat Legea Pensiilor. Impact bugetar de 33 miliarde de lei în următorii doi ani

Publicat

parlament

Camera Deputaţilor a votat azi cu 197 de voturi proiectul legii pensiilor, inițiat de fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Proiectul are un impact bugetar uriaș, estimat la peste 8 miliarde de lei în acest an și 25 miliarde de lei anul viitor. FMI și Comisia Europeană au avertizat că majorările ar putea deveni […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Ce metodă au găsit două profesoare din Zlatna, pentru a-i apropia pe elevi de literatură. Cărți esențiale și dezbateri

Publicat

h

Proiect inedit al Liceului ”Corneliu Medrea” din Zlatna. Mirela Rusan și Elena Rof, profesoare în cadrul instituției de învățământ, s-au decis în urmă cu un an să facă ceva pentru a-i aduce pe elevi mai aproape de lectură. În spiritul cenaclurilor de altă dată, au organizat un grup de elevi împreună cu care au stabilit […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Florin Roman: „Amendamentul Roman” aduce peste 20 de milioane de lei la bugetul județului Alba

Publicat

roman

Adoptarea “amendamentului Roman” în noul Cod administrativ înseamnă peste 20 de milioane de lei în plus la bugetul județului și a localităților din Alba. Pentru prima dată, în ultimii 30 de ani, redevențele rămân în proporție de 80% la nivel local, 40% la bugetul județului și 40% la primării, a transmis deputatul PNL de Alba, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate