Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Mircea Hava, anunț în premieră. Îl preferă pe Paul Voicu în funcția de primar interimar la Alba Iulia

Publicat

h

Mircea Hava, a declarat pentru prima dată care este „preferatul” său pentru funcția de primar interimar al municpiului Alba Iulia, în condițiile în care va pleca la Bruxelles ca europarlamentar. Hava a spus că îl preferă pe Paul Voicu, cu care lucrează de peste douăzeci de ani. 

„Am un preferat, dar preferat înseamnă că știe, a fost lângă mine și m-a convins că poate să ducă chestiunea asta mult mai bine. Asta nu înseamnă că celălalt coleg nu este bun, dar el mai are încă de învățat (…) Am doi viceprimari, amândoi sunt în aceeași familie politică, amândoi îmi sunt dragi. Sper să înțeleagă că acesta este lucrul, pentru că e legat de oraș. Că am eu nervi câteodată și mă mai cert cu unii și cu alții, asta este altă treabă. La mine, nervii și cearta este legată doar de oraș. Vă dați seama, nu pot să înghit să trăiesc ca în junglă, chiar dacă a plouat continuu.

Preferatul meu este Paul Voicu. Cu el douăzeci și ceva de ani știu ce poate, știu ce mișcă, câteodată știu și ce gândește când mă uit la el. Nu confundați preferați și oamenii care fac ceva cu slugi”, a declarat, la ieșirea de la urne, Mircea Hava.

„Este încă foarte mult de lucru. Sunt oameni cu care am construit până acum, chiar dacă nu au fost vioara întâi. Proiecte europene rămân, numai să poată să facă atâtea licitații. Deja sunt peste o sută, o sută și ceva de milioane semnate. Autobuze electrice, anvelopat de blocuri, drumuri, poduri, grădinițe, poduri nu, că nu avem râu, dar putem să facem un pod și pe urmă să așteptăm apa, canalizări. De lucru e”, a mai declarat Mircea Hava. 

În ceea ce privește alegerile pentru funcția de primar al municipiului Alba Iulia, Mircea Hava a declarat: „În anul acesta o să se decanteze multe lucruri. Normal că Alba Iulia este cel mai important din punctul acesta de vedere în județ și chiar și într-o economie politică a țării. Vom alege un candidat așa cum trebuie, vom face sondaje, vom discuta”.

YouTube video

 

În partid există, în prezent o dezbatere cu privire la succesorul lui Hava ca interimar la primărie, dar și cu privire la viitorul candidat pentru fotoliul de primar.

Cei care vor stabili cine îi va lua locul lui lui Mircea Hava sunt consilierii locali din Alba Iulia, de la toate partidele, cre vor putea alege, conform legii, doar dintre cei doi viceprimari. În prezent, componența consiliului local este următoarea: PNL – 12 consilieri, PSD – 5 consilieri, ALDE – 2 consilieri, Mișcarea populară – 1 consilier, consilier independent – 1.

Amândoi fiind liberali, în condițiile în care votul va fi secret, oricare dintre ei are șansa să atragă voturile colegilor și ale opoziției și să devină primar interimar. Din acest punct de vedere, dacă liberalii nu vor merge cu un candidat unic, impus de partid, cei care vor face diferența ar putea fi consilierii PSD, ALDE, PMP și independentul.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    duminică, 26.05.2019 at 16:21

    Ma baiatule, deja esti rupt de realitate( ai cam fost demult). La tine deja rotitele se cam invart invers.
    Ce ”chestiune” trebuie sa duca barbosul mai departe ? Ce intelegere aveti voi ? Sa zicem ca pana la urma slugoii (consilierii liberali) voteaza cu barbosu. Dar la urmatoarele alegeri trebuie spart buboiul liberal, ca numai luati banii deageaba. Si va convine al dracului de bine !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax